1 Decembrie în Panteonul de la Țebea

233

În Panteonul Neamului Românesc , la Țebea, se va serba Ziua Națională a României, în incinta în care eroi ai neamului nostru își dorm somnul de veci.

Evenimentul de suflet, așa cum se dorește a fi, este organizat de Primăria Comunei Baia de Criș, Parohia Ortodoxă și Consiliul Județean Hunedoara și va debuta la ora 15.00.
Programul manifestărilor conține intonarea Imnului Național al României, o slujbă de pomenire a Eroilor Neamului, o depunere de coroane, dar și alocuțiuni pe teme istorice și cântece patriotice.
Potrivit organizatorilor, Țebea este locul în care se întâlnesc eroii. Horea, unul dintre liderii răscoalei de la 1784, reprezentat de gorunul sub care se odihnea în clipele de răgaz, Avram Iancu, Eroul Neamului Românesc, care își doarme somnul de veci în mormântul din fața bisericii, alți 75 de ofițeri, subofițeri și ostași din vechea Românie, care își au mormintele la umbra arborilor seculari și care, în 1918, și-au dat viața pentru eliberarea Transilvaniei și Unirea cu țara mamă!
De precizat că, zilele trecute, Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care Avram Iancu a fost declarat oficial Erou al Națiunii Române, iar acest lucru este un alt motiv de sărbătoare la Țebea, în Panteonul Neamului Românesc.

Carmen COSMAN – PREDA

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza