13 octombrie, vernisajul expoziției de fotografie documentară, Gabriel Amza, Mina Petrila

115
de Alina PIPAN

Gabriel Amza documentează fazele prin care trece Valea Jiului, pornind de la apusul mineritului. Prima parte a proiectului este concretizată într-o expoziție de fotografie pe format supradimensionat. Vernisajul expoziției va avea loc pe Planul înclinat de acces spre Puțul Centru sâmbătă, 13 octombrie, la ora 18.

”Prin această expoziție scoatem în evidența un spațiu în care nu am intervenit până în prezent. Acesta va fi parte din traseul tururilor ghidate la mina Petrila, odată cu conversia acesteia. ”Genius Loci” este un proiect de fotografie documentară în curs de desfășurare, creat de Gabriel Amza, care are ca scop definirea spiritului chintesențial al Văii Jiului.  În timp ce căutăm acest spirit, singurul lucru care poate fi definit în mod clar este locul gol pe care la lăsat în urmă când a început să dispară, înainte ca acest spirit să se refacă cu o altă identitate, renăscând din propria-i cenușă”, transmit organizatorii.

 

Expoziția acoperă prima parte a proiectului, făcând și subiectul primului volum al cărți Genius Loci: Death. Puteţi susține publicarea cărții făcând pre-comandă pe Indiegogo: precomandă carte Genius Loci: Death.

Comenteaza

Comenteaza