14 octombrie, Festivalul-concurs Național de Folclor „Rapsodia Munților”, la Petrila

226
de Alina PIPAN

Asociația Culturală „Rapsodia Munților” Petrila împreună cu Consiliul Județean Hunedoara, președinte Mircea Bobora, Consiliul Local și Primăria Orașului Petrila, primar Vasile Jurca, organizează în data de 14 octombrie 2018, Festivalul-concurs Național de Folclor „Rapsodia Munților”. Concursul va începe de la ora 11.30 și va avea loc la Casa de Cultură ,,Ladislau Schmidt”, Petrila.

 

Festivalul cuprinde următoarele secțiuni:

– Soliști vocali – categorii de vârstă: 7–10 ani, 11–14 ani, 15–18 ani, 19–28 ani;

– Soliști instrumentiști – categorii de vârstă: 8–12 ani, 13–19 ani;

– Grupuri vocale – categorii de vârstă: 7–12 ani, 13–20 ani;

– Dansuri populare – categorii de vârstă: 7–12 ani, 13–20 ani.

 

• La secțiunea soliști vocali și secțiunea soliști instrumentiști fiecare concurent va interpreta o piesă cu acompaniament orchestral sau cu negativ. Timpul alocat fiecărui solist este minim 3 minute, maxim 5 minute. La secțiunea soliști vocali, categoria 19 – 28 ani, fiecare concurent va interpreta o strofă dintr-o doină, cântec doinit, baladă, fără acompaniament.

• La secțiunea grupuri vocale, fiecare grup va interpreta o piesă cu acompaniament, cu durata de 3-5 minute.

• La secțiunea dansuri populare, fiecare formație/ansamblu de dansuri va putea prezenta un dans popular/suită/colaj de dansuri populare din zona din care provine sau din altă zonă a țării. Timpul alocat este minim 3 minute, maxim 8 minute.

În grupul/formația/ansamblul de dansuri 20% din numărul dansatorilor pot avea vârstă mai mică sau mai mare cu 1-2 ani decât limitele fiecărei categorii.

• Concurenții care au vârsta peste 18 ani pot participa la festival numai dacă sunt soliști/ dansatori amatori.

Comenteaza

Comenteaza