Anul acesta ar trebui să fie cu noroc pentru modernizarea DJ 709F DN7A – Cabana Rusu – Masivul Parâng

100
de Alina PIPAN

Greu se leagă demersurile de realizare a obiectivului de investiții DJ 709F DN7A – Cabana Rusu – Masivul Parâng. Anul trecut a fost stabilit constructorul, în luna august, iar de atunci până la prima ninsoare se știe faptul că au fost realizate ceva lucrări de tereasamente, dar efectiv situația lucărilor nu se cunoaște detaliat.

”Antreprenorul Strabag SRL București a executat lucrări de terasamente, profilare taluz, nivelare. Pentru lucrările executate nu a fost depusă nicio situație de lucrări”, se arată într-un raport al Consiliului Județean Hunedoara.

Pentru acest obiectiv de investiții a fost semnat un Acord de Asociere între Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Local al Municipiului Petroșani, valoarea totală a investiției fiind de 19.555.519 lei inclusiv TVA.

Contractul de execuție lucrări a fost semnat în data de 27.08.2018 cu antreprenorul Strabag SRL București, iar Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în data de 03.09.2018. Constructorul mai are 22 de luni să finalizeze proiectul de investiții, pentru că 5 au trecut deja, și mare lucru nu se cunoaște.  Constructorul nu se grăbește, și nu se vede pe niciunde amenajarea de șantier la care ne așteptam pentru acest proiect, semn că firma avea de finalizat alte contracte înainte să își mute utilajele și oamenii în Parâng. Anul acesta, dacă lucrările nu vor fi realizate în proporție de 50 la sută, din nou putem spune că nu am avut noroc, cum nu are nici turismul din Parâng.

Drumul judeţean DJ 709F se încadrează în categoria C, construcţii de importanţă normală având clasa tehnică V.Lucrările de modernizare se vor realiza pe o lungime de 3.725km.  Vor fi amenajate șanțuri și rigole, 4525m, și 23 de podețe.

Lucrări de consolidări și protecție: au fost prevăzute consolidări cu ziduri de sprijin din beton, ziduri de sprijin din gabioane, fundații continue de parapet tip L: fundații continue de parapet, L=2562m; zid de sprijin din gabioane, L=1249m; zid de sprijin din beton de ciment, L=2211m.

Comenteaza

Comenteaza