2016. Neregulile din minerit au costat CEH și SNÎMVJ 70 de mii de lei

264

Inspectorii de muncă au efectuat, anul trecut, zeci de acțiuni de control care au vizat minele din Valea Jiului, atât cele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, cât și cele din cadrul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului. În total, factura aferentă neregulilor este, pe cele două societăți, de 70 de mii de lei.

Anul trecut, la Complexul Energetic Hunedoara inspectorii de muncă au avut 45 de controale, complexul energetic fiind amendat în total cu suma de 40.000 lei.

”În cadrul controalelor au fost stabilite un număr de 273 măsuri în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi au fost aplicate 169 de avertismente contravenţionale şi patru amenzi contravenţionale în valoare de 40.000 lei. În acelaşi timp s-a verificat modul în care au fost aduse la îndeplinire cele 300 de măsuri dispuse în controalele anterioare”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.

Conform sursei citate, mina Livezeni a primit două amenzi, acestea totalizând 20 mii lei.

”Unitatea minieră a fost amendată pentru nerealizarea măsurilor dispuse la controalele anterioare şi pentru existenţa unei acumulări de metan mai mare decât limitele admise”, mai spune Istrate.

Tot la mina Livezeni, inspectorii de muncă au dispus, anul trecut, sistarea activității la abatajul frontal panoul 4, str. 13, bl. IX, orizontul 100, din cauza nerespectării monografiei de armare şi pentru neasigurarea debitului de aer.

Mina Lonea a primit și ea o amendă de 10.o00 de lei pentru nerespectarea monografiei de armare la abatajul cu banc de cărbune subminat nr. 23, stratul 3, blocul II, loc de muncă la care a fost sistată și activitatea.

O altă amendă de 10.000 de lei a fost dispusă administrației Complexului Energetic Hunedoara pentru nerealizarea măsurilor dispuse la controalele anterioare.

Nici la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului activitatea extractivă nu s-a derulat în conformitate cu normele de sănătate și protecția muncii.

 

”Prin aceste controale s-a verificat stadiul de realizare a măsurilor dispuse privind securitatea şi sănătatea în muncă în controalele anterioare, fiind verificate un număr de 96 măsuri. În urma controalelor au fost dispuse 87 măsuri în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, a mai precizat Sorin Istrate, reprezentantul ITM Hunedoara.

În urma controalelor, ITM Hunedoara a aplicat la SNÎMVJ trei amenzi, în cuantum total de 30 de mii de lei.

Potrivit ITM, două dintre amenzi au fost aplicate SNÎMVJ și una minei Paroşeni, pentru nerealizarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare.

 

Mihaela MIHAI

http://gazetadedimineata.ro

Comenteaza

Comenteaza