Rau Jiu, un rau foarte special

175

We just can’t leave Romania behind! On our way back home we were a part of a special event on a very special river. Jiu River is a story of success. It’s a symbol of free flowing rivers in Romania and it’s mountainous flow was the reason for declaration of a National Park around it. This didn’t stop Hidroelectrica from trying to build a dam on it 2 years ago. What stopped them was passionate determination of local activists! Seeing a nearly completed dam with a wild river running through it was simply amazing. But kayaking with a crew of cool people to show respect to Arthur – local kayaker and river defender who passed away rafting exactly a year ago on Jiu River – was the best way to end our mission in Romania. This one goes to Arthur, his family and the whole white water tribe!

Doar că nu putem lăsa România în urmă! În drum spre casă, am făcut parte dintr-un eveniment special, pe un râu foarte special. Râul Jiu este o poveste de succes. Este un simbol al râurilor curgătoare libere din România şi a fluxului muntos a fost motivul unei declaraţii a unui parc naţional în jurul acestuia. Asta nu l-a oprit pe hidroeléctrica din încercarea de a construi un baraj pe ea acum 2 de ani. Ceea ce i-a oprit a fost o determinare pasională a activişti locali! Văzând un baraj aproape terminat, cu un râu sălbatic care trece prin ea a fost pur şi simplu uimitor. Dar caiac cu un echipaj de oameni cool pentru a arăta respect lui Arthur – locale locale și râu de râu care au murit rafting cu exact un an în urmă pe jiu river – a fost cea mai bună modalitate de a pune capăt misiunii noastre în România. Asta se duce la Arthur, la familia lui şi la întregul trib de apă albă!

Este posibil ca imaginea să conţină: 10 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, pod, în aer liber, apă şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: copac, cer, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: maşină, în aer liber, natură şi apă
Este posibil ca imaginea să conţină: copac, în aer liber, natură şi apă

Comenteaza

Comenteaza