Parlamentarul hunedorean, CRISTIAN RESMERITA

104

Stagiul de cotizare SCADE la 15 ANI pentru MINERII din Valea Jiului!!!
În momentul de față, angajații exploatărilor miniere iasă la PENSIE cumuland două condiții: 45 de ani varstă minimă și minim 20 de ani activitate în subteran.
Prin această inițiativă legislativă, perioada minimă pe care trebuie să o lucreze în subteran SCADE la 15 ani, pentru angajații care lucrează la exploatările miniere care se închid ca urmare a înțelegerii dintre statul român și Comisia Europeană.
De această prevedere vor beneficia în momentul de față angajații E.M. Lupeni și E.M Lonea, care se află pe un program de închidere.
Angajații E.M Vulcan și E.M.Livezeni, deoarece fac parte din aceeași societate cu E.M. Lupeni și E.M. Lonea, respectiv C.E.H. vor putea să se transfere la exploatările miniere care se află pe programul de închidere, pentru a beneficia de această Lege.
De asemenea, de prevederile acestei Legi vor beneficia toți angajații S.N.I.M., respectiv cei care lucrează la E.M. Uricani și E.M. Paroșeni.
Toți acești oameni vor IEȘI la PENSIE în baza LEGII 155/2016 , FĂRĂ NICI O PENALIZARE!!!
Această LEGE se va aplica de la momentul publicării în MONITORUL OFICIAL si va acționa doar pe viitor, neputând fi aplicată retroactiv.

Comenteaza

Comenteaza