5 motive uimitoare sa bei apa cu ghimbir in fiecare zi

394

 

Consumul regulat al apei cu ghimbir reprezintă una dintre cele mai bune metode de a elimina toxinele din organism, de a ţine senzaţia de foame sub control şi de a proteja organismul împotriva bolilor. Apa cu lămâie şi ghimbir poate fi consumată pe parcursul zilei, înlocuind cu succes apa consumată în mod obişnuit. Este una dintre cele mai sănătoase rețete de pierdere în greutate care imbunatateste vizibil starea generală de sănătate a organismului. Infuzia cu ghimbir este eficientă si în arderea grăsimilor stocate la nivelul taliei, șoldurilor și coapselor.

Pe lângă faptul că ţine organismul hidratat, acest ritual atrage după sine beneficii foarte importante pentru sănătatea întregului organism.

Apa de ghimbir – Reţetă

Ingrediente:
– 1 litru de apă rădăcină de ghimbir (aproximativ 3 cm)
– 2 lămâi
– 4 linguri miere (opţional)

Apa de ghimbir – Mod de preparare

Tăiați o rădăcină proaspătă de ghimbir felii. Adăugați feliile de ghimbir în 1 l-1.5 l de apă și puneți la fiert. Când apa începe să fiarbă, dați focul mai încet și lăsați să fiarbă timp de 15 minute. Răciți amestecul după care strecurați-l.Puteți bea apă cu ghimbir pe tot parcursul zilei. Pentru o detoxifiere completă a organismului, se recomandă sa beți 1 l pe zi, timp de cel puțin 6 luni. O varianta mai eficienta care conserva mai bine unele proprietati ale ghimbirului dar necesita mai multa rabdare este sa taiati ghimbirul in felii subtiri si sa-l lasati peste noapte timp de 8 ore in frigider intr-un borcan cu 1-1.5 litri de apa plata. Dezavantajul este ca in aceasta varianta bautura se conserva mai putin si trebuie bauta in aceeasi zi.
Un avantaj important este că puteți turna amestecul într-un termos consumându-l la servici oriunde ați merge.

Detoxifiază excelent organismul

Ghimbirul este, de asemenea, un puternic antioxidant datorită compușilor săi. Cu alte cuvinte, acesta poate lupta împotriva radicalilor liberi care afectează celulele sănătoase și în același timp cauzează apariția cancerului.
Apa cu ghimbir si lamaie este una foarte eficientă pentru eliminarea toxinelor. Împreună, cele două ingrediente îmbunătăţesc circulaţia, combat colesterolul „rău” (LDL), întăresc sistemul imunitar, stimulează digestia şi împiedică retenţia de apă.

Reduce inflamaţia şi durerile articulare

Apa de ghimbir este şi un bun agent antiinflamator. Aceasta reduce inflamaţia, durerile articulare şi alte neplăceri cauzate de reumatism sau osteoartrită. Potrivit unui articol publicat în revista Journal of Medicinal Food, ghimbirul este un antiinflamator puternic care reduce in mod miraculos inflamațiile precum și durerile reumatice, artritice și inflamațiile articulare.

Apa de ghimbir reglează nivelul de colesterol

Apa de ghimbir reglează nivelul colesterolului, prevenind boli grave. Colesterolul, pe de altă parte, este asociat cu obezitatea, bolile de inimă și anumite tipuri de cancer. Infuzia cu ghimbir reduce nivelul colesterolului prin diminuarea colesterolului hepatic și a nivelurilor serice. De asemenea, băutura scade tensiunea arterială şi subţiază sângele, ceea ce o transformă într-un remediu natural excelent pentru hipertensiune sau cheaguri de sânge.

Daca vrei sa citesti un articol detaliat despre folosirea corecta a ghimbirului:
Proprietatile terapeutice ale ghimbirului si modul de folosire corect

Favorizează arderea rapidă a grăsimilor

Ghimbirul are efect antiinflamator, îmbunătăţeşte funcţiile digestive, are efect termogenic, activează metabolismul şi combate greaţa. Menţine senzaţia de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp, ajutând la reglarea şi accelerarea tranzitului intestinal. Uleiurile volatile pe care acesta le conţine favorizează arderea rapidă a grăsimilor, controlând senzaţia de foame, relaxând tranzitul intestinal şi stimulând metabolismul.

Combate constipaţia

Consumată regulat, apa de ghimbir combate constipaţia şi balonarea. Ajută la eliminarea gazelor intestinale şi la relaxarea tranzitului intestinal, stimulând procesul de digestie şi ajutând la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Dr. Oz: 5 efecte spectaculoase ale ghimbirului

Întăreşte imunitatea si alunga raceala

Una dintre cele mai importante proprietati ale consumului regulat de apă cu ghimbir constă în puterea de prevenire a apariţiei unor boli grave. Studiile au arată că ghimbirul este foarte eficient în întărirea imunităţii. El are proprietatea de a stopa înmulţirea celulelor cancerigene, luptând cu succes împotriva celulelor cauzatoare de cancere. Totodată, lămâile sunt bogate în antioxidanţi care protejează celulele de acţiunea nocivă radicalilor liberi. Astfel spus, apa cu lămâie şi ghimbir acţionează ca un scut, ţinând bolile la distanţă.

http://www.frunza-verde.ro

Comenteaza

Comenteaza