Petrileanul VASILE PADURARU / 6 zile fãrã hranã, pentru 5 revendicãri

309

Cei doi sindicalisti, sleiti de puteri, dupã 6 zile de greva foamei, dar si minerii de la toate unitãtile miniere din Valea Jiului, au asteptat cu sufletul la gurã vizita presedintelui Consiliului de Administratie al CEH, Bogdan Stãnescu, pentru ca apoi sã decidã în consecintã.

Cei doi lideri, Vasile Pãduraru si Dorin Vezure s-au simtit din ce în ce mai rãu si, pe toatã durata week-endului, au refuzat ajutorul medical, tocmai pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care se confruntã.

„Ne lasã puterile, dar nu cedãm, mergem pânã la capãt, pânã se respectã cele 5 – 6 puncte din revedicãrile noastre”, a spus, vizibil slãbit Vasile Pãduraru, lider Sindicatul Muntele Mina Lonea, aflat în greva foamei. Grevistii foamei spun cã acum îsi pun toate sperantele în aceastã vizitã de la Bucuresti, în urma cãreia lista lor de revendicãri sã poatã fi rezolvatã. „Sperãm ca presedintele CA sã ajungã cât mai repede la noi. Noi trãim cu speranta cã vine sã facã ceva. Dacã nu, nu are rost sã mai vinã”, a mai adãugat Pãduraru.

Liderii minerilor cer demisia conducerii CEH, dar si ca angajatii sã nu mai fie trimisi în programul de întrerupere al activitãtii, aprovizionarea cu materialele necesare lucrului în subteran, respectarea Constractului Colectiv de Muncã, dar si anularea deciziei prin care angajatii de la Prest Serv de la Paroseni, la mina Lupeni.

Diana Mitrache

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza