68.000 de lei pentru o capelă din Cimpa

250

Au vrut capelă, iar administrația locală petrileană le-a venit în ajutor. Deși proiectul a fost pus pe hârtie din anul 2013, lucrările la capela din Cimpa sunt aproape de a fi finalizate.

Reprezentanții administrației locale speră ca în acest an să reușească să termine această capelă, pe care oamenii au solicitat-o

„Am început cu documentația în toamna anului 2013 și am început să construim fundația. Lucrările la zidărie le-am început în primăvara lui 2014. În acest moment clădirea este ridicată și se toarnă centura, acoperișul îl vor face cetățenii și noi ne vom ocupa de punerea geamurilor termopane, construcția scărilor și a unei rampe pentru persoanele cu handicap”, a declarat, pentru GDD, Vasile Costache, reprezentantul Edil Urban Petrila.

Reprezentanții administrației locale spun că în anul 2013 a fost alocată suma de 20.000 lei pentru această investiție, iar în anul 2014 din banii publici suma de 48.000 lei a fost alocată pentru finalizarea lucrărilor la capela din Cimpa.

Capela va deservi atât credincioșilor ortodocși cât și celor de la celelalte culte. Lucrarea s-a făcut la solicitarea cetățenilor din localitate pentru a respecta normele europene în ceea ce privește ceremonia de înmormântare.

Primăria Petrila are în vedere și un proiect pentru extinderea cimitirului din Cimpa.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza