Abatajele de la mina Lonea ar putea fi repornite în această săptămână

304

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara vrea ca în această săptămână să reia activitatea în abatajele de la mina Lonea, unitate minieră la care activitatea de producție a fost sistată la finele lunii decembrie 2016, din cauza lipsei materialelor.

Conducerea CEH poartă discuții cu furnizorii de materiale încercând să-i convingă pe aceștia să mai livreze materiale și echipamente necesare activității de producție, susținând că vrea reluarea activității la mina Lonea în cursul zilei de 5 ianuarie.

Mina Lonea este una din cele două unități miniere, alături de Lupeni, pe care statul român a decis pe parcursul acestui an să le închidă, astfel încât să beneficieze de ajutorul de stat neutilizat de Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului.

La finele lunii decembrie conducerea CEH a decis redistribuirea de materiale întocmindu-se programe pentru fiecare exploatare minieră în funcție de posibilitățile de exploatare astfel încât să fie evitate  eventuale pericole.

”Din păcate pentru mina Lonea, pentru abatajele frontale 34 și 35 nu există posibilitatea continuării exploatării decât după ce vom putea asigura materialele de strictă necesitate, abatajul cu banc subminat 23 își continuă dezechiparea. Personalul de la cele două abataje frontale vor fi redistribuite la activități specifice de întretinere, recuperare de materiale sau lucrări necesare activității de pregătire și producție”, susținea, la acel moment, Petre Nica, directorul general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara.

Astfel, din jurul datei de 20 decembrie, de la mina Lonea nu a mai fost scos cărbune, întrucât nu mai existau echipamentele de susținere necesare în abataje, conducerea CEH dorind astfel să prevină producerea accidentelor de muncă.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza