Abatajul închis la Petrila, ar putea fi redeschis în vară

230

Abatajul de la mina Petrila, care a fost inundat, luna trecută, din cauza autoaprinderii cărbunelui, ar putea fi redeschis în vara acestui an, prin luna august.

Conducerea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului spunea, la momentul autoaprinderii cărbunelul din abatajul petrilean, că acest loc de muncă va fi închis și că unitatea minieră va rămâne într-un singur abataj.

Între timp, directorul Aurel Anghel s-a sucit. Planul lui nu s-a potrivit cu cel al specialiștilor de la Petrila care cunosc unitatea minieră și zăcământul acesteia. Acum  spune că abatajul poate fi redeschis în vara acestui an dacă după verificări acesta va îndeplini condițiile de siguranță.

”Abatajul a fost inundat. Stă trei luni de zile, iar după această perioadă vom cere avizul Insemex și ITM, iar dacă totul e în regulă, acel abataj va fi redeschis”, a declarat, marți, pentru GDD, Aurel Anghel, directorul SNÎMVJ.

La mina Petrila se lucrează 7 zile din 7 pentru a se diminua pierderea venită ca urmare a închiderii abatajului 433.

Pentru luna mai, producția de huilă ce s-a estimat a fi extrasă de la Petrila este de 7500-8000 de tone.

Cărbunele de la abatajul 433 al minei Petrila s-a autoaprins în perioada în care minerii se aflau în minivacanța de Paște. Timp de mai multe zile locul de muncă a fost inundat, astfel că pentru a asigura siguranța angajaților, activitatea de producție a fost sistată.

Mina Petrila, în care mai lucrează 518 persoane, este inclusă în programul de închidere a unităților miniere neviabile, program ce se derulează – potrivit unei decizii a Uniunii Europene -până în anul 2018. Potrivit planului de închidere, activitatea de la mina Petrila va înceta în anul 2015

Mihaela MIHAI

 

Comenteaza

Comenteaza