Accident la locul de muncă. Doi mineri arşi pe mâini şi pe faţă din cauza unui arc electric

238

Doi mineri de la Mina Lonea au fost arşi, marţi, pe mâini și pe față, în timp ce efectuau lucrări electrice la puțul cu schip de la unitatea minieră. Ambii accidentaţi au fost internaţi la spitalul din Petroşani.

Doi angajaţi ai minei Lonea, parte componentă a Diviziei miniere de la Complexul Energetic Hunedoara ,au fost accidentaţi , marţi, la locul de muncă.

”Cei doi angajați au intervenit la un contactor de forță de la un generator de curent de la puțul cu schip al minei Lonea. S-a generat un arc electric ce i-a surprins pe cei doi electricieni care au suferit arsuri pe ambele mâini și pe față”, a declarat, marți, pentru Gazeta de Dimineaţă, Gabriel Petrescu, directorul Diviziei Miniere.

Potrivit sursei citate, accidentul a avut loc la suprafață, în clădirea puțului cu schip, înainte ca cei doi mineri să schimbe contactorul. Operațiunea a fost continuată de angajați de la sectorul general al minei Lonea.

Medicii susţin că cei doi mineri accidentaţi, Ion Androne și Simon Nicolae, au ajuns la Spitalul de Urgență Petroșani cu arsuri de gradul doi pe față și pe 10 la sută din suprafața mâinilor.

”Cei doi pacienți s-au prezentat la spital cu arsuri, fiind internați pe Terapie Intensivă-Chirurgie Plastică. Starea lor este stabilă”, a precizat, marți, Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență Petroșani.

Potrivit sursei citate, nu se impune transportul pacienților la o altă unitate medicală.

Conducerea Diviziei Miniere susţine că, la acest moment, nu se știe din ce motive a fost generat arcul electric, dar o comisie de anchetă a minei Lonea va cerceta modul de producere a accidentului.

Gazeta de dimineata

 

 

Comenteaza

Comenteaza