Activitatea a doi primari din Vale / Apreciată la nivelul Asociaţiei Oraşelor din România

242

După cum v-am mai informat, în perioada 05-07 martie a.c. a avut loc la Bucureşti cea de-a XXI-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România.

Au onorat invitaţia şi reprezentanţi ai administraţiei centrale, respectiv din cadrul ministerelor Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Finanţelor Publice.
La reuniune au participat peste 60 de primari din toate regiunile ţării. Aleşii s-au declarat nemulţumiţi de folosirea şi interpretarea abuzivă a legislaţiei ambigue, incoerente, ca o formă de presiune şi şantaj asupra autorităţilor publice locale de către unele instituţii ale statului. Primarii prezenţi au solici­tat ministerului de resort să sprijine mai mult, prin operativitate, şi să acorde mai multă atenţie derulării proiectelor cu finanţare europeană sau naţională implementate de oraşele mici. Acestea au fost lipsite în mod constant de măsuri financiare dedicate special dezvoltării proprii, comparativ cu mediul rural care a beneficiat de sprijin constant acordat prin fondurile europene.
Un moment important pe agenda reuniunii a fost reprezentat de decernarea premiilor la următoarele categorii – Primarul anului 2013, Cel mai bun Primar, Cel mai activ Primar, Cel mai gospodar Primar și Cel mai popular Primar. Un premiu postmortem pentru întreaga activitate de edil a fost acordat lui Ion Petre, fost primar al oraşului Panciu, judeţul Vrancea.
Nicolae Matei, preşedintele Asociaţiei Oraşelor, a acordat domnului Ilie Păducel, primar al oraşului Petrila, distincţia „Primarul anului 2013”. De asemenea, şi Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani, a fost desemnat „Cel mai bun primar al regiunii 5”.

de Ziarul Vaii Jiului

Sursa:zvj.ro

 

Comenteaza

Comenteaza