Activitatea la mina Petrila a fost sistată pentru două zile

308

Minerii de la mina Petrila nu au început serviciul, activitatea la această unitate minieră fiind sistată până joi din cauza autoaprinderii cărbunelui într-unul dintre abatajele din subteran.

Activitatea de exploatare de la mina Petrila, subunitate a Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului,  a fost sistată.

”Personalul e în repaos azi (n.r.-marți) și mâine (n.r.-miercuri) urmând ca de joi să reluăm activitatea de producție. Zilele de marți și miercuri vor fi recuperat sâmbătă și duminică”, a declarat, marți, pentru GDD, directorul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului (SNÎMVJ), Aurel Anghel.

Conducerea SNÎMVJ susține totodată că zilele următoare se va face o reorganizare a activității și a personalului. Astfel, spune Anghel, s-ar putea ajunge la un program de lucru de 7 zile.

Până joi, când se va relua activitatea de producție, la mina Petrila se continuă operația de inundare cu apă a abatajului în care huila s-a autoaprins.

”La acest moment în zona este inundată în proporție de 60 la sută. Sperăm ca până dimineață (miercuri dimineață-n.r.) inundarea să fie completă. Gazele (gazele de mină – n.r.) sunt în regres, iar după ce suntem siguri că zona e inundată complet, vom ridica diguri de protecție”, a mai precizat directorul SNÎMVJ Aurel Anghel.

Cărbunele dintr-un abataj  de la mina Petrila din Valea Jiului s-a autoaprins, dumnică, iar salvatorii profesioniști au început inundarea, de la distanță, a locului de muncă. Niciun miner nu a fost rănit.

Mina Petrila, în care mai lucrează 518 persoane, este inclusă în programul de închidere a unităților miniere neviabile, program ce se derulează -potrivit unei decizii a Uniunii Europene -până în anul 2018. Potrivit planului de închidere, activitatea de la mina Petrila va înceta în anul 2015. Conducerea SNÎMVJ susține că deși unitatea minieră a rămas doar cu un abataj, programul de închidere nu va fi afectat.

Autor: Gazeta de Dimineata

Comenteaza

Comenteaza