Acuze de practici mafiote la Asociația Pensionarilor din Lonea

302

Un fost membru al Asociației Pensionarilor din Lonea, exclus în luna martie, acuză conducerea Asociației de practici mafiote. Acesta susţine că după ce a întrebat de sponsorizările primite de Asociaţie  a început să primească mesaje de amenințare. Conducerea Asociației neagă însă acuzațiile și spune că bărbatul este un reclamangiu, acesta fiind exclus pentru că a încălcat statutul.

George Gurlui, un pensionar din Lonea, spune că a a fost exclus din asociație în mod nelegal, pentru că a cerut informații legate de modul în care au fost cheltuite sumele primite drept sponsorizare, circa 60 de mii de lei. Totodată acuză conducerea asociației, condusă de consilierul local Cornel Preda de incompatibilitate, dar și de nerespectarea dreptului la informație.

”Ce ”boală” incurabilă au pensionarii de la această asociație de le sunt ascunse și încălcate drepturile de către cei care sunt învestiți la conducerea ei? Singura vină pe care o au este că și-au ”ales” indivizi ce au un comportament fără scrupule. (…) Acești indivizi refuză accesul la unele acte ale asociație, solicitate de membri pentru informare. Ei ori nu cunosc legea, ori manifestă un dispreț total față de lege. La această asociație nu există statut, el este pe coli de hârtie ștampilate și semnate de un avocat, nu este trecut prin Tribunal și legalizat, iar accesul la informație se face numai cu aprobarea comitetului, lucru afirmat de ”șefu”. Se pare că acest regulament este ilegal conceput, după bunul plac al celor care conduc asociația, dacă nu-l pun la dispoziția membrilor decât cu aprobarea comitetului”, susține George Gurlui.

Sursa citată mai afirmă că președintele Cornel Preda este incompatibil, acesta fiind și consilier local la Petrila. Mai mult, pentru că a îndrăznit să întrebe de banii primiți ca sponsorizare, a început să primească mesaje de amenințare de genul ”Nu te potolești, ți se pregătește ceva”, dar și injurii.

Tot Gurlui contestă modul în care a fost exclus din asociație, spunând că totul s-a petrecut nelegal și în absența lui.

”Pentru îndrăzneala că am acționat la ANI referitor la incompatibilitatea președintelui, în ziua de 1 marte s-a convocat o parte dintre membri și s-a cerut excluderea mea din asociație. Acest lucru s-a făcut în absența mea, având posibilitatea ca oricine să mp acuze, insulte, denigreze, fără ca eu să mă pot apăra. Această metodă de a acuza pe cineva în lipsă și a-l sancționa este folosită de clanurile mafiote”, mai spune pensionarul.

Toate acuzele acestuia sunt însă infirmate de președintele asociației, Cornel Preda. Acesta susține că pensionarul a fost exclus din asociație din cauza ”actelor de indisciplină asupra conducerii și jignirilor aduse președintelui”.

”Sunt acuzații nefondate. Statutul spune clar, la propunerea comitetului, AGA decide cine face sau nu parte din asociație. Pe 1 martie ședința AGA, la care au participat 120 de persoane, care au 20-30 de ani de cotizație, a decis excluderea domnului Gurlui. Avem 960 de membri, au fost prezenți 120, dublu față de cât ar fi trebuit să participe”, a precizat Cornel Preda.

Potrivit acestuia, banii primiți sub formă de sponsorizări fie nu au ajuns în documentele contabile ale Asociației, fiind alocați de Primăria Petrila pentru reparații la clădire, fie au fost cumpărate mese și scaune.

”În 2009, consiliul local a dat la Asociația Lonea și cea din Petrila 500 de milioane pentru reparația clădirilor care sunt ale primăriei. Lucrările au fost efectuate de Termoprest. Asociația nu a intrat în posesia banilor și nu am cum să arăt cum au fost cheltuiți. Cele 100 de milioane de la Drupo, am și informat AGA, am cumpărat 30 de mese și 150 de scaune de la Amarildo, și am mai pus noi în plus 52-56 miloane”, a mai spus Preda.

Cât despre starea de incompatibilitate, nu este nimic adevărat. A prezentat doar ce i-a convenit.

”Am angajat un avocat care s-a interesat. Nu sunt nici primar, nici viceprimar, nu am contracte cu primăria, nu sunt incompatibil. Am o întrebare pentru domnul Gurlui. La aproximativ 60 de ani ai mei, nu am niciun proces. Câte procese și reclamații a avut el”, mai afirmă președintele Asociației Pensionarilor Petrila.

Nemulțumit de atitudinea conducerii asociație, pensionarul spune că nu se va lăsa până nu va ”instala legalitatea, legea și bunul simț la această asociație” susținând că aceste asociații sunt apolitice.

Mihaela MIHAI

 

Comenteaza

Comenteaza