Adjunctul Poliţiei Petrila: „Nu mi-a mai păsat de nimic. Am luat tot ce am apucat ca să salvăm oamenii

11260

Poliţiştii de la Petrila au fost parte a echipelor de intervenţie la incendiul din blocul turn. Aceştia au intrat, fără să se gândească la pericolul de dincolo de scara blocului, să salveze oamenii despre care bănuiau că sunt captivi în locuinţele lor. La fel de active au fost şi echipele de jandarmi, ambele „arme” reacţionând instinctiv pentru salvarea de vieţi omeneşti.

Căraţi pe braţe de poliţişti şi jandarmi…

Locatarii din blocul de la Petrila, cuprins joi dimineaţa de flăcări, au fost scoşi la lumina zilei de echipele de intervenţie. Cei care nu au reuşit să se autoevacueze, au fost scoşi pe braţe. Pe lângă echipele de salvare recunoscute – pompierii – oamenii au fost ajutaţi de poliţişti şi jandarmi.

„Nu mi-a mai păsat de nimic. Am luat tot ce am apucat ca să salvăm oamenii. Nu m-am gândit la nimic altceva decât că acolo sunt nişte oameni care au nevoie de ajutor. Şi, Doamne, mă bucur că am reuşit să-i salvăm pe toţi”, a declarat, joi, la finalul misiunii adjunctul comandantului Poliţiei Petrila, Alexandru Scafariu.

Scafariu a intrat, alături de colegii lui, de mai multe ori în bloc pentru a aduce afară oamenii care nu au reuşit să se autoevacueze.

În astfel de situaţii, poliţiştii şi jandarmii sunt găsiţi în zonele de asigurare a perimetrelor, fără a acţiona direct în zona de risc.

Pentru salvarea locatarilor au mai acționat și trei salvatori minieri de la Lonea, echipați cu aparatura aferentă intervențiilor în perimetrele cu fum și gaz.

Comenteaza

Comenteaza