Alexandru Petrariu, / Fotbalistul studios al Petrilei

99
de Loredana JUGLEA

La doar 19 ani, jucătorul lui Inter se face remarcat pe teren, dar s-a pus și cu burta pe carte. Studiul e o tradiție de familie.

Debutant la 9 ani
Alexandru Petrariu este doar un fundaș de 19 ani, dar a devenit om de bază la echipa din Liga 4 Inter Petrila.
A debutat la vârsta de 9 ani la clubul Inter Petrila la echipa de juniori.
„Am îndrăgit acest sport de mic și, ambițios din fire, am căutat în permanență să îmi dezvolt capacitățile sportive, având lângă mine antrenori care au știut să-mi formeze experiența: Kertesz, Nițu, Moldovan și, în momentul de față, Adi Câmpean. Am ajuns să joc la echipa seniorilor anul trecut. Acum am ajuns să fiu titular în fiecare meci din acest sezon competițional și în meciurile de Cupa României. În faza a doua a Cupei României, jucând împotriva echipei Metalurgistul Cugir, am și marcat un gol, trăind momente frumoase alături de echipă și obținând calificarea în faza următoare”, spune jucătorul, care a mai reușit să treacă cu brio de un examen.
„Anul acesta am reușit, de asemenea, să trec și de examenul maturității, Bacalaureatul, un moment foarte important din viața mea pe care l-am trecut destul de greu fiind un adolescent care și-a dat seama în ultimul moment de importanța acestuia, având lângă mine părinții și persoane minunate care m-au sprijinit”, a completat Petrariu.

Și fotbal și carte
Fotbalistul a ales să dea o mai mare importanță studiului, așa că va îmbina școala cu pasiunea sa pentru fotbal. „Pentru cariera mea viitoare am ales să îmi continui studiile la facultate în Cluj pe profil de mediu, însă nu voi renunța la pasiunea pentru fotbal și voi continua să joc la Inter Petrila. Urmează un meci foarte important pentru noi, partida cu CSM Mihai Viteazu Vulcan. Îi mulțumesc antrenorului Adi Câmpean pentru încrederea pe care mi-a dat-o și îl asigur, atât pe el, cât și echipa, că nu le voi dezamăgi așteptările”, a conchis jucătorul.

„Să nu le punem piedici”
Secretarul clubului Inter Petrila, Daniel Bolog, este un susținător de nădejde al jucătorilor tineri din echipă și nu numai.
„Vorbim de un nivel de la care mulți cred că nu au importanță lucrurile care se întâmplă. Eu spun însă că aceștia greșesc. Văzând atâția tineri minunați care îmbină sportul cu cariera în viață, nu poți decât să te bucuri. Inter Petrila trece acum printr-o perioadă de reformare, ne punem bazele în tinerii care vin din urmă și aceștia ne demonstrează că vor să aducă rezultate alături de antrenorul lor. Iată că nu doar în echipele de fotbal se întâmplă aceste lucruri, arbitrii tineri își fac loc în fotbalul județean. Cum să nu te bucuri? Se tot aude că nu au experiență, poate că este adevărat, dar trebuie sprijiniți și lăsați să își facă treaba pentru că asta își doresc, un exemplu concludent fiind tânărul arbitru Andrei Fodor și mulți alții. Într-o echipă de fotbal te izbești de multe caractere diferite, este important să reușești să îi ții uniți. Tânărul Petrariu este un alt exemplu fericit și ca el mai sunt mulți. Suntem obligați să îi descoperim, nu să le punem piedici”, a spus Bolog.

Comenteaza

Comenteaza