ANALIZE TOXICOLOGICE. Mecanicii morți la Merișor au consumat băuturi alcoolice

956

Cei doi mecanici care au murit în accidentul feroviar petrecut în zona Merișor din județul Hunedoara, consumaseră băuturi alcoolice testele toxicologice indicând valori de peste 2 grame pe litru alcool în sânge în cazul unuia dintre ei.

Surse apropiate anchetei au declarat, miercuri, pentru GDD, că cei doi angajați ai transportatorului Unicom Tranzit consumaseră băuturi alcoolice.

Aceleași surse spun că testele toxicologice efectuate în urma necropsiei indică o valoare de peste 2 în cazul ajutorului de mecanic – Eugen Milotin – și aproape 0,3 în cazul mecanicului locomotivei- Alexandru Garcea.

Inspectorii de muncă din Hunedoara și Timiș se vor întâlni, mâine-joi, pentru a evalua probele existente până la acest moment în dosarul aflat în lucu la procurorii hunedoreni.

Accidentul feroviar de la începutul lunii aprilie, soldat cu moartea celor doi mecanici, este investigat de procurori, polițiști, cei de la AGIFER și inspectorii de muncă.

Dosarul înregistrat în Hunedoara este pentru ucidere din culpă.

La începutul acestei luni, un tren marfar operat de UNICOM Tranzit a deraiat între Bănița și Merișor. Locomotiva și 14 din cele 16 vagoane au sărit de pe șine. Potrivit informațiilor GDD, într-o curbă, din cauza vitezei, locomotiva a ieșit de pe șine. Mai mult, aceasta a zburat prin aer oprindu-se pe un viaduct, între cele două duble de cale ferată.

Comenteaza

Comenteaza