Anul acesta / Începe închiderea minelor Lonea și Lupeni

1159
de Alina PIPAN

Contrar celor clamate de sindicalistul șef de la „Muntele”, cum că mina Lupeni nu va fi închisă, acesteia i se va pune lacăt. Și nu doar ei. Până în 2021 minele Lonea și Lupeni vor trebui să fie închise și ecologizate. Procesul de închidere și ecologizare ar trebui să înceapă anul acesta, și este foarte probabil să se și întâmple acest lucru.
Pentru minciuna cu mina Lupeni, pe care ZVJ a amendat-o la timpul potrivit, ortacii de la Lupeni l-au votat președinte pe Cîmpeanu, dovedind că nu le pasă de viitorul lor.

Complexul Energetic Hunedoara a scos la licitație realizarea „Proiectelor Tehnice de execuție lucrări de Închidere și Ecologizare pentru sucursalele EM Lonea și EM Lupeni – Secțiunea Închideri Lucrări Miniere Subterane – anul 2018÷2021”.
Firma de proiectare care va câștiga acest contract cu CEH va încheia un acord cadru cu compania, valabil pentru următoarele 42 de luni. Pentru îndeplinirea acordului cadru, firma de proiectare va întocmi în fiecare an documentațiile de proiectare (PT) solicitate prin caietul de sarcini, în baza documentațiilor (PIA, PT pentru anul 2017) deținute de CEH–SA.
În vederea realizării Proiectelor tehnice de execuție, lucrări de închidere și ecologizare pentru sucursalele EM Lonea și EM Lupeni, etapa I, secțiunea închidere lucrări miniere subterane anii 2018-2021, CEH va pune la dispoziția proiectantului Planurile refăcute de începere a activității actualizate pentru sucursalele EM Lonea și EM Lupeni.
Proiectul tehnic va fi structural astfel: lucrări pentru asigurarea securității în subteran, documentații pentru avize și acorduri, programul de monitorizare pe perioada de execuție, caietele de sarcini și evaluarea economică.
Documentația va fi împărțită în 4 caiete de sarcini pentru intervenții de închidere și ecologizare și un acord-cadru. Acordul-cadru ar trebui să fie predat până cel târziu în luna mai 2018, și rămâne valabil până în iunie 2021. Caietele de sarcini sunt realizate pe activități specifice pentru fiecare an în parte, începând cu 2018 și finalizând cu 2021. Pentru fiecare mină se va realiza o documentație separată. Procedura de depunere a ofertelor se va finaliza în data de 27 martie, urmând apoi stabilirea câștigătorului.

Comenteaza

Comenteaza