Apa Serv şi Primăria Petrila s-au pus în sfârşit de acord: / După 1 august se va face recepţia finală la canalizarea din Cimpa

194
de Corneliu BRAN
Primăria şi constructorul care a efectuat lucrările vor preda societăţii de apă şi staţia de epurare, funcţională, împreună cu autorizaţiile obţinute de la Apele Române şi mediu.
Nu mai e mult şi în jurul datei de 1 august primăria şi firma constructoare „Masa Adrigela” vor preda către Apa Serv staţia de epurare din Cimpa, construită înainte de amplele lucrări ce au avut loc pe proiectul european care a vizat extinderea reţelei de canalizare şi apă, obţinut de SC Apa Serv Valea Jiului SA prin ADI Apă-Valea Jiului. Acest fapt, dacă se vor obţine şi ultimele avize de la mediu şi Apele Române, va face să se pună capăt unui conflict sau mai degrabă a unor păreri antagonice între conducerea administraţiei locale petrilene şi conducerea SC Apa Serv Valea Jiului SA, siruaţie care a durat ceva timp, la mijloc fiind cum se întâmplă de obicei, locuitorii din sat, deci beneficiarii. Cele aproape 140 de familii racordate la canalizare vor beneficia din august încolo de un sistem de canalizare funcţionabil, modern.
„Referitor la sistemul de canalizare din Cimpa vreau să subliniez faptul că atunci când am obţinut bani de la Guvernul României, insistând pentru executarea acestei lucrări nu se punea problema extinderii canalizării pe fondurile europene în Petrila şi localităţile aparţinătoare prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Valea Jiului. Am făcut atunci acest sistem de canalizare pe Ordonanţa 7 a guvernului. La predarea în administrarea Apa Serv, după terminarea lucrărilor, sistemul de canalizare din Cimpa a fost funcţional, dar, într-adevăr, la momentul respectiv nu erau încă branşaţi cetăţenii de-acolo la acest sistem şi nu aveam de unde să ştim cu exactitate cum va funcţiona sistemul când casele vor fi branşate. Acum, la ora când vorbim, sunt branşate aproximativ 136 de familii, şi există posibilitatea să funcţioneze şi staţia de epurare. O veste bună pentru cetăţeni este că ne-am pus de acord cu domnii din conducerea S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A., am pornit staţia. Trebuie urmărit acum modul şi evoluţia funcţionării acestei staţii, o perioadă de probă cum s-ar zice. În jurul datei de 1 august vom avea recepţia finală la această investiţie. Constructorul, firma Masa Adrigela, are obligaţia să repare până atunci tot ce este de reparat şi să pună apoi staţia în funcţiune permanentă împreună cu primăria. Tot constructorul are obligaţia să obţină autorizaţia de funcţionare de la Apele Române şi de la Mediu, noi ajutându-i cu întocmirea documentaţiei, urmând ca după obţinerea avizelor să predea spre administrare şi întreţinere staţia funcţională şi tot sistemul către S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A.”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.

Comenteaza

Comenteaza