Aproape 1000 de oameni de la CEH rămân fără locuri de muncă

254

Complexul Energetic Hunedoara va disponibiliza anul acesta peste 900 de persoane. Programul de concediere colectivă a avut și o perioadă de transferuri. Ca la fotbal, unii și-au mutat, cu acceptul conducerii, locul de muncă, la o mină pe închidere. Totul pentru a prinde ”prima” care se dă celor concediați. Peste 30 de mii de lei.

Transferați la minele pe închidere

Mai mulți mineri ai minelor pe închidere din cadrul CEH sunt nemulțumiți. La unitățile lor au ajuns angajați de la sucursalele complexului care nu sunt beneficiare de subvenție și deci nu pot aplica programe de disponibilizare.

Conducerea CEH nu știe de nemulțumiri, însă recunoaște că transferurile s-au încheiat.

”Nu știu de ce sunt nemulțumiți oamenii, că încap toți. O să fie locuri suficiente atât pentru cei transferați, cât și pentru cei care lucrează la Lonea și Lupeni. Transferurile s-au încheiat. Nu vor fi oameni nemulțumiți”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Samuel Dioane, directorul general al CEH.

Peste 900 de disponibilizați

Conform programului de disponibilizare aprobat la CEH, de la minele pe închidere trebuie să plece anul acesta circa 920 de persoane. Directorul general al CEH susține însă că ”nu se va realiza numărul„. Asta pentru că CEH mai trebuie să dea și cărbune.

O primă tranșă de disponibilizări ar urma să aibă loc la finele lui septembrie începutul lui noiembrie, iar cealaltă în decembrie.

Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza