Aproximativ 70.000 lei pentru apa potabilă a petrilenilor din zonele defavorizate

233

Petrilenii din zonele rurale care nu beneficiază de apă potabilă sunt ajutați de primărie. Pentru a nu mai face efortul de a se deplasa cu gălețile cu apă până la locuințe, administrația locală din Petrila va avea grijă de oamenii din Colonie Cimpa  și Birăoni. Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre la ședința ordinară din 30 aprilie și  vor aloca din bugetul local suma de 69.000 de lei pentru lucrările de branșament la rețeaua de apă potabilă. 

„O să suportăm noi toate costurile, pentru că ne dorim să facem rețeaua de apă potabilă în Colonia Cimpa, deoarece nu există decât apă industrială de la Voievodu și mai mult, avem rețeaua de canalizare în această zonă și sunt branșați peste 95% din cei care locuiesc aici”, a declarat, pentru GDD, Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.

Cei de la Primăria Petrila  spun că au contactat reprezentanții ApaServ Valea Jiului în legătură cu acest subiect, însă nu au primit un răspuns favorabil, motivul fiind lipsa banilor.

Pe de altă parte, directorul ApaServ, Costel Avram, spune că a prezentat primăriei un deviz de lucrări în valoare de circa 40.000 de lei.

Odată cu branșamentul la apă potabilă, străduțele din această zonă vor fi și ele incluse în proiectul de asfaltare.

Iulia BĂLUȘĂ

Comenteaza

Comenteaza