În aproximativ o săptămână. Încep lucrările la microhidrocentrala de pe Taia

216

Din cauza lipsei avizelor necesare, construcția microhidrocentralei de pe Taia a întârziat aproape patru ani. După ce acum există toate avizele, autoritățile locale de la Petrila anunță că după data de 15 martie, lucrările vor fi reluate, partenerii italieni urmând să rezolve partea de birocrație.

 

Pregătirile pentru demararea lucrărilor la microhidrocentrala de pe Taia au intrat în linie dreaptă. Autoritățile locale de la Petrila au primit toate avizele necesare, urmând ca și partenerii italieni să rezolve partea de documentaţie, iar după data de 15 martie să poată demara lucrările. Societatea italiană care a pornit această investiție, în urmă cu patru ani, a realizat, pentru început, în proporție de 80%, două baraje. Urmează de aici încolo finalizarea lor și introducerea conductei până la microhidrocentrală, pe o lungime de aproximativ 4 kilometri.

Ni s-a aprobat scoaterea temporară din fondul forestier pentru traseul pe care va fi introdusă conducta. În jurul datei de 15 martie sperăm să și înceapă lucrările la aducțiunile de apă. Cele două baraje sunt făcute în proporție de 80%, iar ceea ce trebuie făcut acum este să finalizăm aceste două baraje și să fie introdusă conducta de la baraje până la microhidrocentrală”, a declarat Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.

Valoarea investiției se ridică la circa 6.000.000 de euro, bani proveniți de la partenerii italieni. Primăria Petrila a pus la dispoziție doar terenul. Adminstrația locală ar urma să aibă și ea anumite beneficii de pe urma acestui contract.

Primăria Petrila va primi un procent de 6% din energia produsă sau contravaloarea acesteia. Din profitul realizat am putea achita facturile la iluminatul public și cele de la instituțiile publice. Numai la iluminatul public plătim lunar aproximativ 45.000 de lei”, mai spune viceprimarul de la Petrila.

Anul trecut a fost nevoie ca documentația pentru obținerea avizelor să fie reîntocmită, totul din cauza unor erori apărute în acte. Acum, problema s-a rezolvat, iar în scurt timp, firma constructoare își va relua activitatea până la finalizarea proiectului.

 

 

Marinela Maxim

 Autor: Gazeta de Dimineata

Comenteaza

Comenteaza