Asociere pentru giratoriul din intersecția cu Petrila

239

O intersecție periculoasă, unde de-a lungul timpului au fost înregistrate mai multe accidente rutiere, va fi modificată. Este vorba despre intersecția dintre Petroșani și Petrila, de pe DN 66, unde va fi amenajat un sens giratoriu pentru decongestionarea traficului.

Consilierii județeni au aprobat hotărârea care vizează asocierea județului Hunedoara, prin Consiliul Județean Hunedoara, cu municipalitatea din Petroșani pentru realizarea lucrărilor la obiectivul de investiții ”Amenajare în sens giratoriu a intersecției DN 66 cu strada Dealului din Municipiul Petroșani”. În acest sens, a fost întocmit un contract de asociere între cele două părți, respectiv CJ Hunedoara și Consiliul Local Petroșani. Va fi stabilit un grafic comun de activități pentru parcurgerea etapelor procedurale de realizare a documentațiilor și de obținere a avizelor necesare aferente tuturor fazelor acestui program investițional.

Suma necesară realizării proiectului va fi asigurată din bugetul propriu al Cosiliului Județean Hunedoara.

Despre necesitatea amenajării acestui sens giratoriu și spriinirea investiției a vorbit în repetate rânduri  și a  făcut lobby pentru rezolvarea acestei probleme consilierul județean Doinița Bălănesc. Cel mai recent la ședința de la finele lunii martie.

” În decursul anului 2018, am tot discutat despre sensul giratoriu de la Dărănești. Tinând cont că suntem în prag de creionare a bugetului, vă rog să țineți cont și de această problemă și, poate, în decursul acestui an, o să o putem rezolva”, a subliniat atunci din nou Doinița Bălănesc.

Discuţiile privind necesitatea amenajării acestui obiectiv investiţional se poartă încă din 2015, pe fondul mai multor accidente care au avut loc în zonă. Acum se fac pași importanți înainte pentru punrea îîn aplicare a proiectului de investiții.

Carmen COSMAN – PREDA

http://informatiavj.ro

Comenteaza

Comenteaza