Astăzi la şedinţa ordinară de CL Petrila / SVSU va fi reorganizat

487
de Corneliu BRAN

Deoarece a venit vara, şi marea majoritate a consilierilor locali petrileni sunt în aşteptarea concediilor, Executivul a programat mai devreme decât de obicei şedinţa ordinară a Consiliului Local Petrila.

Conform primarului Vasile Jurca, şedinţa va avea loc astăzi, 5 iulie, şi va avea pe ordinea de zi 14 proiecte.
Primarul ne-a făcut o avancronică la unul dintre proiectele ce vor fi supuse la vot, proiectul de la poziţia 13 de pe ordinea de zi, considerând că este un proiect „destul de important ţinând cont de decizia ce se va lua în urma votului şi de ce va urma ulterior cu şase dintre angajaţii acestui serviciu din cadrul primăriei.
Facem prin acest proiect o reorganizare a SVSU, în sensul că acum acest serviciu ce ţine de situaţiile de urgenţă de pe raza oraşului are în prezent 22 de angajaţi şi două autospeciale care asigură intervenţiile, iar după votarea acestui proiect vor mai rămâne 16 oameni cu şeful de serviciu cu tot. De ce acest lucru? Să vă explic… Spuneam că serviciul are în acest moment două autospeciale, una fiind a noastră, a primăriei, cealaltă a CEH, fiind închiriată de către noi. Ei bine, cei de la CEH solicită acum această maşină închiriată, motivând că li se cere să-şi creeze un compartiment de intervenţii special, unde au nevoie şi de această maşină. Ţinându-se cont de acest aspect, noi vom rămâne doar cu o autospecială, iar în acest moment nu ne permitem să achiziţionăm o altă maşină de acest fel, care nu e ieftină deloc. După o analiză clară am ajuns la concluzia că pentru o singură autoutilitară sunt suficienţi 16 oameni, 10 pompieri şi 5 şoferi şi şeful lor, personalul fiind împărţit ca şi până acum pe schimburi. Restul de şase nu vor rămâne fără serviciu, în funcţie de calificarea fiecăruia vor fi redistribuiţi pe alte posturi (vor fi şi posturi calificate şi necalificate, repet, în funcţie de calificarea fiecăruia). Aici nu intră şi componenta SMURD a acestui serviciu, ei sunt de sine stătători şi nu depind de primărie în ceea ce priveşte personalul”, a declarat primarul Vasile Jurca pentru ZVJ.

 

 

Comenteaza

Comenteaza