Astăzi / Prin Petroşani şi Petrila trec riderii

284
de Loredana JUGLEA
Cea mai importantă competiţie de enduro din România, Redbull Romaniacs, care a început de marţi la Sibiu, va trece, astăzi, prin Petrila şi Petroşani. 
Competiţia la care va lua parte şi petroşeneanca Sorina Sandu împreună cu tatăl ei, Sorin, se desfăşoară pe parcursul a cinci zile, pe o distanţă totală de 600 de kilometri.
Riderii au de trecut obstacole create din butuci de lemn, cauciucuri ori maşini, toate fiind făcute pentru competiţia off-road din următoarele patru zile. Traseul măsoară zilnic între 100 şi 200 de kilometri, iar amatorii, ca şi experimentaţii, sunt trataţi în mod egal, aşa încât competitorii au de muncit până la finish.
În Valea Jiului se va ajunge, astăzi, urmând să plece spre Sibiu sâmbătă dimineaţa, unde va fi finishul.
Favoritul RedBull Romaniacs 2014 este britanicul Graham Jarvis, câştigătorul ultimelor trei ediţii, asta după ce în acest an rivalul său, Alejandro Gomez, a fost nevoit să declare forfait, din cauza unei accidentări.
La competiţie participă şi vedeta Antenei 1, Dani Oţil. „I-am autorizat să treacă pe drumul public, unde o să fie prezentă şi poliţia locală din Petrila. Circulaţia nu va fi închisă, iar riderii vor fi la Petrila în jurul orei 12:00 şi vor circula în condiţii normale de trafic”, a declarat viceprimarul Petrilei.
După ce vor traversa Petrila, aceştia vor ajunge în faţa Primăriei Petroşani unde traficul va fi închis.

Comenteaza

Comenteaza