Au început lucrările la giratoriu

87

Cu ceva întârziere, din cauza unor probleme ce au ținut de proiectul tehnic, lucrările la sensul giratoriu de pe DN 66, finanțat de Consiliul Județean Hunedoara, au început.

Lucrări finalizate într-o lună

Luni dimineața constructorul și-a dus oamenii în teren. Au început cu marcarea zonei în care vor ave aloc lucrările, și cu semnalizarea acesteia.

A fost nevoie de refacerea proiectului pentru amenajarea sensului giratoriu de la intersecția drumului ce duce spre orașul Petrila cu DN 66. Deficiențele au fost constatate în momentul în care constructorul s-a prezentat la locul lucrării.

Au fost necesare noi soluții, întrucât un stâlp de iluminat ar fi rămas fix în mijlocul unei benzi, o trecere de pietoni ducea la cimitir.

”Cert este că proiectarea s-a refăcut și lucrurile merg bine. O trecere de pietoni ducea la cimitir și era problema și cu un stâlp care venea pe o bandă de drum. Important este că s-a refăcut. Sensul giratoriu va fi gata la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Luni, oficialii Consiliului Județean Hunedoara au cerut polițiștilor și administrațiilor locale să asigure fluidizarea traficului în zona de la ieșirea din Petroșani spre Petrila.

Autoritățile de la Petroșani, Petrila Și consiliul județean s-au pus la aceeași masă. Pentru a realiza sensul giratoriu, Primăria Petroșani a făcut proiectul. Aceeași administrație a concesionat Primăriei Petrila strada Dealului. Consiliul Județean Hunedoara finanțează lucrarea. Asta pentru că în zonă era nevoie de un sens giratoriu care să prevină accidentele rutiere, dar și să ajute la fluidizarea traficului.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 700 de mii de lei, iar fondurile vor fi asigurate din bugetul județului Hunedoara. Conform licitației, contractul prevede finalizarea lucrărilor în 8 luni de zile.

Constructorul a dat însă asigurări administrației județene că va termina lucrările până la începutul lunii noiembrie.

Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza