Au plonjat cu masina în Jiet

390

Patru tineri, doi de 18 si doi de 19 ani, au scãpat ca prin minune, dupã ce au plonjat cu vitezã în apa Jietului.  Cei 4 erau într-o masinã care s-a fãcut praf, dupã ce soferul a pierdut controlul volanului si a sãrit de la o înãltime de câtiva metri fix în apã, unde s-a rãsturnat.

„Am derapat”, a recunoscut unul dintre tinerii aflati în masinã, care reusea sã se deplaseze pe propriile-i picioare, dupã accident. Ceilalti 3 au fost pusi pe tãrgi si  imediat au fost stabilizati la fata locului, în ambulantã.  „Au avut vitezã”, a spus un bãrbat care se afla la fata locului. Cei 4 tineri au iesit singuri din masinã, dar au mai multe traumatisme. La fata locului au ajuns douã echipaje SMURD si o ambulantã, care le-au oferit celor 4 tineri îngrijirile necesare. Erau plini de sânge si au suferit si un usor soc hipotermic.  „Cei 4 tineri, doi de 18 si doi de 19 ani, erau constienti, dar aveau traumatisme craniene, multiple contuzii la mâini si picioare si plãgi escoriate pe tot corpul. Ambulantele i-au preluat si i-au dus la Spitalul de Urgentã din Petrosani, la sectia de primiri urgente, unde au fost supusi mai multor investigatii”, a declarat Cãlin Dumitrescu, purtãtor de cuvânt al Serviciului Judetean de Ambulantã Hunedoara..

5-1

5-2

5-3

Politistii au demarat, la rândul lor, o anchetã, mai ales cã în geamul masinii era semnul de începãtor, iar accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive, pe un drum sinuos. „La fata locului s-a deplasat un echipaj al Politiei rutiere, care a efectuat primele cercetãri si a stability faptul cã, un tânãr de 19 ani din Petrila, care conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, s-a rãsturnat în albia râului Jiet. În urma acestui eveniment rutier a rezultat atât accidentarea conducãtorului auto, dar si rãnirea usoarã a 3 pasageri aflati în autoturism. În acest caz, s-a întocmit un dosar de cercetare penalã, pentru comiterea infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara. Soferii sunt tentati sã apese pedala de acceleratie pe acest drum lãturalnic, iar anul trecut, un alt tânãr a murit în acest loc, dupã ce a lovit cu masina cu care circula în vitezã, un cal.

Diana Mitrache

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza