Aviz nefavorabil de la Guvern pentru „evacuaţii lui Haralambie Vochiţoiu”

256

Guvernul a dat, miercuri, aviz nefavorabil inițiativei legislative a senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochițoiu, de a se oferi un an de grație persoanelor care sunt în prag de evacuare în urma sentințelor executorii.

Vochițoiu a declarat, miercuri, pentru GDD, că se aștepta ca avizul Guvernului pe această inițiativă legislativă să fie unul favorabil.

”Mă așteptam să fie aviz favorabil. Aștept să văd argumentația. Important e să știm de ce s-a dat aviz nefavorabil, poate mai negociem”, a precizat senatorul Haralambie Vochițoiu.

Potrivit sursei citate avizul Guvernului este unul consultativ.

”Plenul Parlamentului poate vota fără nicio problemă”, a mai spus senatorul.

Inițiativa legislativă de modificare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă˝, inițiată de senatorul Haralambie Vochițoiu prevedea că evacuarea din locuinţă a unui datornic nu va mai putea fi făcută mai devreme de un an de zile de la data titlului executoriu.

Inițiativa legislativă s-ar aplica unui număr de peste 100 de mii de români care au déjà titluri executorii cu mențiunea clară să fie evacuați din locuință.

”Din păcate, şi în Valea Jiului avem foarte multe persoane care au datorii la apă, la curent electric, la bănci… Datoriile sunt responsabilitatea acestor persoane – e adevărat –, dar parcă şi statul român trebuie să aibă grijă de aceşti români, oameni care o bună bucată de vreme au plătit taxe şi impozite şi şi-au plătit cu bună-credinţă toate datoriile faţă de această ţară şi faţă de comunitate. Acest proiect de lege prevede ca niciun român să nu poată fi evacuat din casa lui mai devreme de un an de zile, perioadă de timp necesară ca omul care este în dificultate să poată găsi o soluţie pentru el şi familia lui”, spunea Vochițoiu.

Inițiativa legislativă a fost depusă pe vremea când Vochițoiu era membru PPDD. Acum, senatorul de Valea Jiului a trecut la UNPR și face parte din coaliția aflată la guvernare.

Tot aviz nefavorabil din partea Executivului a primit, miercuri, și cealaltă inițiativă legislativă a lui Vochițoiu pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice˝.

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza