Avram Iancu a ajuns la Istanbul după 60 de zile de înot

116
de Alina PIPAN

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, a mai trecut o încercare, aceea de a cuceri Istanbulul înot. Sportivul a plecat din Sulina în data de 2 septembrie și a ajuns la Istanbul în data de 31 octombrie. A fost o încercare extrem de solicitantă, dar care i-a adus o mare satisfacție.

Inițial, Avram Iancu și echipa lui au estimat că va parcurge 630 de kilometri în 45 de zile, dar au fost necesare 60 de zile pentru a străbate cei 680 kilometri parcurși în fapt. La capătul cursei Avram Iancu a parcurs și Strâmtoarea Bosfor, în întregime. La finish acesta a fost așteptat de unul dintre cei mai buni înotători ai Turciei, Kamil Resa Alsaran.

”A fost o cursă cu multe dificultăți, pe toate planurile. Daca ar fi să le înșir n-aș mai termina. Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparație cu sacrificiul lui Brâncoveanu și al fiilor săi. În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbători Centenarul.

Totodată am dorit să transmit faptul că în lume există valori care transcend chiar și moartea. Iar România are valori! Pentru că ființa ei este milenară! Mulțumesc lui Dumnezeu care a înzestrat poporul român cu un ADN puternic. Mulțumesc echipei de suport! Victoria se datorează lor! Caiaciștii Calin Ene, Lucian Ionescu, Adrian Zapis, Viorel Adi Daianu , Ulise Galu. Șoferilor, Vanea Aniko Emese, Elvir Aslan.

Domnului Ringo Damureanu și echipei Sindicatului Forța Legii care au fost de 4 ori alături de mine pe traseu. La Sulina la start, la Eforie Nord, în Bulgaria și la final”, a transmis .

Avram Iancu i-a menționat și pe  Alin Vintilă și Răzvan Capațînă pentru logistică, Consulatelor Bulgariei și Turciei, dar și Poliției de Frontieră din România și Pazei de Coastă din Turcia.

Comenteaza

Comenteaza