Avram Iancu, de la Sulina la Istanbul

181

Avram Iancu cucerește Turcia via Marea Neagră. Acesta a pornit astăzi, 2 septembrie, într-o altă încercare curajoasă, aceea de a parcurge Marea Neagră înot.

”Duminică, în 2 septembrie al Anului Centenar, începând cu ora 10, de la kilometru zero al Dunării, din Sulina, voi pleca înot în Marea Neagră, până la Istanbul. Dedic întregul efort al celor 45 de zile de călătorie, întru amintirea marelui Constantin Brâncoveanu, domnitorul Țării Românești.

Pericolele din valurile înspumate ale mării pălesc în fața sacrificiului și supliciului la care a fost supus Brâncoveanu și cei 4 fii ai săi. Nu mi-e frică! Nu mi-e frică de nimic! Cât timp se va găsi în inima mea o fărâmă din credința ce se găsea în inima lui, voi reuși!

Există, în lumea asta, valori pentru care merită să lupti și care transcend chiar și moartea!”, a transmis acesta.

Începutul cursei a fost de bun augur. Vremea a fost bună, iar înotătorul era bine pregătit. Parcursul sportivului era urmărit pe un tracking program. La start a fost însoțit de  prieteni, iar pe parcursul încercării va fi asistat de o echipă de intervenție. Cei 650 de kilometri pe mare vor fi parcurși în aproximativ 40- 50 de zile, în funcție de condițiile meteo. Se preconizează ca va ajunge la Istambul în data de 17 octombrie. Îi urăm mult succes și îl vom urmări îndeaproape!

Sursa:

Comenteaza

Comenteaza