Avram Iancu – gata de startul 6633 Arctic Ultra

593

Primul hunedorean care va ajunge la cea mai grea competitie de la Cercul Polar, Avram Iancu este gata de start. L-am gãsit la biblioteca unde lucreazã din Petrosani, dar ne-a promis cã va face tot posibilul sã se întoarcã învingãtor.
Este cel mai greu concurs, temperaturile urmând sã fie si de minus 50 C, însã, temerarul spune cã s-a antrenat si cã în 3 martie e gata de zbor.
„M-am antrenat în râuri reci, în muntii Parâng, la peste 2000 m altitudine. Am alergat mult, am mers pe jos, am tras foarte mult de sania aceea si cred cã sunt suficient de pregãtit pentru aceastã competitie. Rãmâne de vãzut”, a spus Avram Iancu, atlet din Petrosani.
Temerarul Avram Iancu iese din mediul în care s-a consacrat – apa si intrã în cel mai cumplit ger, la Polul Nord, unde sperã sã egaleze performanta lui Tiberiu Useriu, care a trecut de douã ori prin aceastã experientã. Se pregãteste cu îndârjire si sperã doar sã vinã viu de acolo, pentru cã temperaturile extreme îi dau doar o sansã: sã vinã înapoi campion, sau sã renunte, înainte de muri de frig.
Si înainte de start, ne-a si mãrturisit care sunt temerile lui. „Este o portiune dificilã, din punctul meu de vedere între punctul 5 si 6, deoarece sunt 121 de km între cele douã si este aproape imposibil sã fie parcursã aceastã distantã. Asta înseamnã cã, cel putin o noapte, toti concurentii vor dormi afarã sub cerul liber. De acea noaptea îmi va fi foarte fricã”, a mãrturisit temerarul.
Cursa începe în 9 martie si Avram Iancu spune cã va pleca din 3 martie spre Cercul Polar de Nord. Crede în puterile sale, este constient cã va primi apã caldã o datã la 100 de km, ca sã îsi prepare hrana si cã tot ce va cãra în sania cu care acum se antreneazã îi va fi de folos. România este a doua tarã cu un numãr de 4 participanti la acest ultramaraton Arctic, dupã Zimbabwe cu 6 participanti. În competitie vor intra si Levente Polgar, Tiberiu Useriu si Florina Iofcea.
Diana Mitrache

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza