Avram Iancu, / Invitat la Palatul Cotroceni și la parada militară

108
de Corneliu BRAN

După ultima performanță de pe Marea Neagră, unde a ajuns înot fără costum de protecție până la Istanbul,  Avram Iancu primește din partea președintelui României, Klaus Iohannis, un semnal de prețuire.

Onorat
De la Avram Iancu am aflat că a fost invitat de președintele țării la dineul oficial organizat cu ocazia Zilei Naționale a României, joi seara, 30 noiembrie, la orele 18,00, de Ziua Sfântului Andrei, Ocrotitorul României. Președintele l-a invitat pe Avram Iancu să participe, împreună cu soția sa, Anca, la parada militară organizată în dimineața zilei de 1 Decembrie, ziua când toată România sărbătorește Centenarul Marii Uniri!
„Chiar nu este important că persoana mea va fi prezentă acolo. Ce consider eu că este cu adevărat important este faptul că un om de rând, un bibliotecar din Petroșani, Valea Jiului, a avut această mare onoare să fie invitat de Excelența Sa, președintele României, la participarea la evenimentele din jurul Marii Zile Naționale, când toți Românii, cu r mare, sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia! Participarea la recepția pe care președintele României o susține în Sala Unirii din Palatul Cotroceni mă onorează, iar să am ocazia să văd parada militară pe viu, a doua zi, de Ziua Națională, într-un moment jubiliar de excepție, cum e Centenarul, mă onorează din nou și mă bucură, ținând cont de generațiile de eroi care au luptat pentru această țară și pentru ca România să existe așa cum o vedem noi azi. La Mulți Ani, România și La Mulți Ani, dragi Români, încă de pe acum!”.

Pe TVR – filmul SWIM
Lucrurile frumoase nu se termină pentru Avram aici. Tot de Ziua Națională a României, Televiziunea Națională, TVR1 pregătește pentru orele 23,15 difuzarea filmului documentar SWIM!, practic unde se vede povestea traversării Dunării de către bravul nostru înotător.
„Va avea loc o premieră pentru TVR, difuzarea filmului documentar unde este prezentată bătălia mea cu bătrânul fluviu Dunărea, în care am stabilit o premieră mondială străbătând distanța de la izvoare și până la vărsarea în Marea Neagră fără costum de neopren. Să fie difuzat acest film chiar de Ziua Națională și nu într-un an obișnuit, ci chiar de Centenar, înseamnă pentru mine foarte mult și mă bucur că acest film se va difuza la televiziunea națională, un alt simbol al României. Telespectatorii care nu au avut poate ocazia să vadă filmul în cinematografe vor avea ocazia să vadă ce s-a întâmplat pe Dunăre, cum am trăit emoțiile și întâmplările, cum m-au primit cei pe unde am trecut înot și așa mai departe, dar și să vadă toată echipa care m-a sprijit. Spun asta deoarece această victorie a fost nu una doar a mea, ci una comună, a echipei care m-a susținut și cărora vreau să le mulțumesc încă o dată. Tânărul regizor Sabin Dorohoi din Reșița a surprins întreaga această bătălie într-un film documentar de excepție de 52 de minute”, ne-a mărturisit Avram Iancu.

Comenteaza

Comenteaza