AVRAM IANCU la 158 km!

428

Înotătorul Avram Iancu simte deja briza mării! Ieri a trecut prin Brăila, unde l-a aşteptat viceprimarul şi multă presă. Dar n-a avut vreme să stea la taclale. Se grăbeşte. A ieşit din Brăila, aşa cum a intrat. Adică pe apă! Echipat doar cu un slip şi cu o cască tricoloră! L-au însoţit, simbolic, spre cinstea lor şi a breslei, înotători profesionişti de la CSM Brăila.

De la Brăila în jos, Dunărea este deja maritimă. De-acum va trebui să înoate, nu numai printre barje, ci şi printre cargouri. Îl vedeţi în imagine salutând primul vas maritim întâlnit pe traseu. Deci, Marea cea Mare este aproape!

Eroul nostru s-a oprit la borna 158. Atâţia kilometri îl mai despart de Sulina, punctul terminus al acestui minunat periplu. Azi va trece de locul în care Siretul îi aduce Dunării tributul său de ape. După care va intra în Galaţi…

Va fi o intrare triumfală! Gălăţenii i-au trimis deja un mesaj. Un grup de suporteri a venit pe apă în sus să-l întâmpine, aducându-i un splendid steag tricolor pe care scrie: Iancule! Galaţiul e cu tine!

Cum televiziunile centrale n-au vreme de aşa ceva, preocupate de divorţul anului sau de năzdrăvăniile lui Fane Interlopu, bine că îl salută oamenii simpli, dar cu suflete nobile. În final, adaug şi eu un distih mobilizator:

Iancule mare, Iancule mare!
Încă-un pic şi eşti la mare!

21462249_1509297289129445_3757845172701343760_n

Fotografia de profil a lui Valeriu Butulescu
Valeriu Butulescu

 

Comenteaza

Comenteaza