AVRAM IANCU la 62 de mile de Sulina!

428

Azi valurile din faţă au fost atât de mari, că nu s-au putut face nici măcar poze. De aceea am folosit ca ilustraţie o poză anterioară, unde sportivul AVRAM IANCU este înconjurat de înotătorii care l-au însoţit pe traseu, înainte de Galaţi.

În ciuda condiţiilor vitrege, Avram Iancu a mai făcut 16 mile, ajungând la 62 de mile de Sulina. A rămas peste noapte în comuna Luncaviţa, unde pe mal l-a aştepta Primarul Ştefan Ilie, om foarte ospitalier, care s-a simţit atât de onorat de vizită, că îi va acorda Cetăţenia de Onoare a comunităţii. Iar fratele primarului, Marian Ilie l-a găzduit şi l-a ospătat pe sportiv la pensiunea sa cu nume poetic: Valea Fagilor.

Întrebat ce l-a fascinat mai mult azi, înotătorul s-a declarat copleşit de măreţia apelor. După vărsarea Prutului, Dunărea se lăţeşte enorm, pare un început de mare, iar vântul ridică valuri de peste un metru.

Efortul a fost mare, dar pierderile energetice au fost compensate de cina copioasă, oferită de gazdele ospitaliere: brânză de casă, smântână la strachină, pui la rotisor, fructe uscate, seminţe, pâine şi finetti cu ceai.

Fotografia de profil a lui Valeriu Butulescu
Valeriu Butulescu

Comenteaza

Comenteaza