Avram Iancu, pregătiri la Polul Nord. Cursa Arctic Ultra 6633 începe joi

329

Undeva lângă White Horse după un marș de câțiva kilometri. Toată lumea a trebuit să facă demonstrația ca se descurcă cu echipamentul. S-au dat sfaturi prețioase. Aici m-am descurcat perfect. Sper sa o fac si dincolo de Cercul Polar. Trăiască România! #DaciaPlant, #DupuImpex, #FortaLegii, #Volta, #Bittnet, #BussinesResults, #PadureaCopiilor

Posted by Avram Iancu on Wednesday, 7 March 2018

Undeva lângă White Horse după un marș de câțiva kilometri. Toată lumea a trebuit să facă demonstrația ca se descurcă cu echipamentul. S-au dat sfaturi prețioase. Aici m-am descurcat perfect. Sper sa o fac si dincolo de Cercul Polar. Trăiască România!

Ultimele pregătiri pentru cea mai aspră cursă. Hunedoreanul Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, înscris la Artic Ultra 6633, a avut parte, miercuri, de ultimele pregătiri dinaintea cursei. Concurenții au fost testați de organizatori. Au trebuit să dovedească faptul că știu să folosească echipamentul din dotare.

Kit-ul de supraviețuire, testat înaintea cursei

Miercuri, concurenții înscriși la maratonul de la Polul Nord au fost supuși unui test. Avram Iancu spune că a fost testată capacitatea de a folosi echipamentul din dotare.

”Ședința tehnică a avut loc! Numerele de concurs au fost împărțite! Urmează momentul în care trebuie să demonstrăm că știm să folosim echipamentul din dotare: kitul de somn, ustensilele de gătit, aprinderea focului, etc. Mâine o sa călătorim 800 km cu mașinile spre locul de start. Momentul începerii acestei curse nebune se apropie”, a scris, pe pagina personală de Facebook, Avram Iancu.

Bibliotecarul din Petroșani are 322 numărul de concurs.

S-a antrenat în Parâng, la peste 2000 de metri altitudine

Bibliotecarul care a traversat, înot, Dunărea de la izvoare la vărsarea în Marea Neagră, s-a antrenat pentru cursa de la Polul Nord în Parâng.

”Vom avea de străbătut în primii 200 kilometri niște munți, o traversare de munți. Acolo sper eu să mă simt cât se poate de bine, pentru că m-am antrenat în munții aceștia din jurul Petroșaniului, în special în Munții Parâng la peste 2000 de metri altitudine. Mă voi simți în elementul meu, după care se tot coboară tot spre o mare, mai exact spre Oceanul Arctic”, povestea Avram Iancu înainte să plece spre Polul Nord.

Avram Iancu va încerca să parcurgă traseul  și să se claseze pe un loc cât mai bun. Arctic Ultra 6633 presupune parcurgerea, în condiții extreme, a peste 600 de kilometri.

Cursa va debuta la Eagle Plains (Yukon) cu cursa de 120 de mile terminându-se la Fort McPherson (NWT), iar cursa de 383 de mile (617 km ) va continua până la linia de sosire pe malurile Oceanului Arctic de la Tuktoyaktuk (NWT).

Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza