Bătrână din Petrila păcălită de falși lucrători. Hunedorenii cad tot mai des în plasa infractorilor

470

O bătrână din localitatea hunedoreană Petrila a rămas fără telefonul mobil după ce le-a permis accesul în casă unor necunoscuți.

Totul s-a întâmplat marți, după ce femeia de 67 de ani a lăsat doi tineri în apartament pentru ”a face lucrări”.

După plecarea celor două persoane necunoscute, partea vătămată a constatat ca i-a fost sustras din locuință un telefon mobil, motiv pentru care a sesizat poliţia”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt.

Nu este primul caz în care un hunedorean este păcălit de persoane ce-și arogă false identități. De obicei acestea spun că sunt angajați ai firmelor de utilități sau reprezentanți ai unor supermarketuri ce oferă produse gratuite. Au existat cazuri în care hunedorenii au rămas fără agoniseala de o viață, adică zeci de mii de lei, după ce au lăsat necunoscuți în case.

Polițiștii spun că hunedorenii ar trebui să nu le permită accesul în locuințe. Dacă totuși o fac, atunci ”oaspeții” nu trebuie lăsați nesupravegheați nicio secundă.

Oamenii legii recomandă sesizarea poliției și alertarea vecinilor atunci când sunt observate persoane suspecte în preajma locuințelor.

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza