Bazinul de înot de la Petrila ar putea intra din nou în procedură de licitație

110

Un bazin de înot din localitatea hunedoreană Petrila așteaptă după constructor. Proiectul, în valoare de circa 1,5 milioane de euro ar fi trebuit început. În cel mai estic oraș al Văii Jiului însă, administrația locală nu mai reușește să dea de constructor.

Nu a fost organizat nici șantierul

De cinci luni a fost nevoie pentru ca documentele necesare construirii unui bazin de înot didactic la Petrila să fie eliberate. Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în noiembrie anul trecut. În aprilie Primăria Petrila a eliberat autorizația de construcție. A fost dat și ordinul de începere a lucrărilor însă constructorul nici măcar nu și-a organizat șantierul.

”A fost emis ordinul de începere a lucrărilor, lucrările ar fi trebuit să înceapă undeva la sfârșitul lunii mai. Din păcate constructorul nu s-a prezentat. A venit o dată aici, a văzut amplasamentul, mi-a spus că vine să facă organizarea de șantier și de atunci nu mai răspunde la telefon. Am încercat și astăzi să iau legătura cu constructorul, dar si cu directorul nu am reușit. Am vorbit cu cineva de la secretariat, mi-au spus că o să mă contacteze ei, dar deocamdată nu pot să vă spun nimic concret”, a declarat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Proiectul se desfășoară prin Compania Națională de Investiții, autoritate care a și derulat licitația pentru desemnarea constructorului. Cum termenul a fost depășit e posibil ca bazinul didactic de înot să fie din nou scos la licitație. Compania Națională de Investiții a notificat, săptămâna trecută constructorul, o societate din București, după ce a constatat că lucrările nu au fost demarate.

”Au făcut o notificare către constructor în care au cerut un alt termen și dacă nu respectă nici acel termen mi-e teamă că se va rezilia contractul și vor fi scoase din nou la licitație lucrările”, a mai spus primarul.

Bazinul de înot de la Petrila ar fi trebui finalizat în acest an. Reprezentanții administrației locale spuneau că există solicitări pentru bazin și sperau ca  în perioada de iarnă copiii să poată înota în bazinul de la Petrila. După cum stau lucrurile în teren, lucrările vor fi mult întârziate.

Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza