Biroul de lucru al CJH / Poate o fi cu noroc a doua oară

151
de Corneliu BRAN

Mai bine mai târziu decât niciodată. Această zicere se potriveşte cu noul birou al Consiliului Judeţean Hunedoara de la Petroşani, ce va avea sediul pe strada Tineretului. Aici guvernatorul Văii Jiului, un tip care n-a făcut nimic pentru zonă, şi-a amenajat sediul.

Iniţiativa vine la mai bine de doi ani de la instalarea conducerii actuale a judeţului pe funcţie, după ce la prima tentativă s-a dorit un birou în Primăria municipiului Petroşani, „inaugurat” şi el. Dar care n-a funcţionat niciodată din cauză că ar fi fost complicat ca în spaţiul rezervat serviciului de paşapoarte să se ţină, chiar şi o dată pe lună, audienţe sau conferinţe de presă, după cum ne-a spus Mircea Bobora. Asta şi după ce noi am tot scris că promisiunea făcută la început de mandat de preşedinte, precum că va veni lunar şi în faţa presei din Vale ca să prezinte activitatea consiliului judeţean, n-a fost ţinută! Şi uite aşa, revenim iar la expresia de la început…
Astăzi, 27 septembrie, la orele 12:00, noul sediu al celor de la judeţ va fi inaugurat. Nu ştim dacă vor fi tăiate sau nu panglici tricolore, cum se mai obişnuieşte pentru orice, chiar şi unde nu-i cazul să se facă, dar ştim că va fi prezentă conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara, în frunte cu Mircea Bobora, cel care ne-a şi invitat de altfel la eveniment, precum şi o serie de consilieri judeţeni, mai cu seamă din Valea Jiului, plus alte oficialităţi locale.
„Biroul va avea un om permanent, care va putea face programările la audienţe sau care va lua şi va înregistra petiţiile, înscrisurile şi tot ce vor aduce oamenii. Biroul va fi folosit atât de mine şi de conducerea consiliului judeţean, vorbesc de vicepreşedinţi, pentru întâlnirile cu presa locală şi cu cetăţenii, cât şi de toţi consilierii judeţeni din această zonă. Va fi afişat un program de audienţe… De fapt, eu nu le-aş spune audienţe, ci întâlniri cu oamenii, că audienţă sună parcă nu ştiu cum. Cine va avea o petiţie, vreo problemă ce ţine de noi, sau cine va dori pur şi simplu să ne întâlnească ca să discutăm un anumit subiect, va avea uşa deschisă. Va fi dacă vreţi o transparenţă decizională, cetăţeanul putându-ne consulta în anumite chestiuni legate de proiectele consiliului judeţean şi de tot ce ţine de activitatea noastră, primind răspunsuri clare şi la obiect”.
Să sperăm că de data aceasta o să fie într-un ceas bun şi oamenii din Vale o să-i „toace” pe aleşii judeţeni cu ceea ce ţine de ei: bani alocaţi primăriilor noastre, drumurile judeţene din Vale şi aşa mai departe. Poate azi aflăm şi de la domnul vicepreşedinte Sorin Vasilescu de devizul pentru acţiunea din vară de la teatru, de care tot întreabă în ziar pe bună dreptate (fiind vorba de bani publici, dacă tot vorbim de transparenţă), de luni de zile, redactorul şef al ziarului nostru.

Comenteaza

Comenteaza