Bobora, ce spui? Dar tu, Vasilescu? Drumul spre Parâng e varză. Cabanierii urcă pe pârtii cu mașinile

348
de Corneliu BRAN

Ocupat fiind cu număratul banilor, Sorin Vasilescu, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, nu știe că unul dintre cele mai paradite drumuri din județ, probabil și din România, este cel care duce în staţiunea Parâng. Șeful lui Bobora are și mai mult de numărat, deci e și mai ocupat…

După ce că de ani de zile ni s-a servit și de PNL și de PSD prosteala cu reabilitarea, acum şi ce mai era din drumul spre Parâng, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, s-a distrus. Maşinile cabanierilor nu mai pot urca nici măcar vara până în staţiune, decât prin rute ocolitoare, pe zone unde iarna sunt pârtii de schi.
„Am avut o discuţie cu oamenii care au în Parâng cabane şi pensiuni. Ei au dreptate în ceea ce spun: drumul a fost serios avariat pe o porţiune de 500 de metri. Acum urcă pe pârtia de schi, ceea ce nu-i un lucru foarte bun! Am luat legătura cu domnul preşedinte
Bobora de dimineaţă la telefon, de faţă cu dumnealor, i-am prezentat situaţia şi dumnealui mi-a promis că va lua legătura cu firma care este în contract cu consiliul judeţean pentru întreţinerea drumurilor, ca aceasta să facă aceste reparaţii”.
Întrebat dacă nu a discutat cu preşedintele consiliului judeţean, Mircea Bobora, şi despre situaţia reabilitării drumului din Parâng, că de vreo cinci ani tot se „lucrează”, dar nimeni nu începe ceva concret, doar vorbele fiind an de an schimbate, cu „motivele” de rigoare, primarul Petroşaniului a răspuns: „Da. Dumnealui mi-a spus că i-a legătura cu firma pe care o au sub contract pentru reparaţii. Finanţarea pentru reabilitare există, din câte am înţeles. Ei sunt în proceduri, sunt în contestaţii. Asta ştiu. Dar eu vorbeam de reparaţii. Investiţia cealaltă va fi cu asfalt şi tot ce trebuie, dar după ce se termină contestaţiile”.

Comenteaza

Comenteaza