Bursã „San Montan” pentru un fotbalist exceptional

1085

Gabi are 17 ani si, dintre cei 8 frati ai lui, este primul care merge la liceu. Are planuri mari, dar o familie cu probleme, iar, în ciuda tuturor neajunsurilor,  rezultatele sale sportive si scolare sunt demne de luat de seamã.  Tocmai de aceea, a ajuns în atentia celor de la San Montan, dupã ce reprezentantii Organizatiei Salvati Copiii l-au desemnat ca fiind cel mai potrivit sã ia aceastã bursã, cu care sã îsi achizitioneze alimente si suplimente, ori echipamente sportive. Asta, pentru cã la Salvati Copiii, o singurã masã nu poate suplini necesarul de calorii pentru un sportiv.

„Gabi a crescut la Salvati Copiii, de când era în burtica mamei, pentru cã toti fratii lui mai mari au fost beneficiarii centrului nostru. Este un copil matur si în gândire si pentru a trecut prin multe. De aceea eu am mare încredere în el. A fost si el mai zglobiu, dar acum, toatã lumea din centru îl laudã. Calitãtile lui îl fac sã primeascã aceastã bursã”, spune, cu mândrie, Valeria Popescu, presedintele Organizatiei Salvati Copiii Hunedoara. Bursa de 300 de lei, lunar, vine de la San Montan si un trust de presã din Petrila, care a dorit sã îi fie alãturi acestui copil minunat. „Este primul an când noi acordãm aceastã bursã si, pentru cã am gãsit un copil minunat, un sportiv, un elev, care îndeplineste toate conditiile, vom oferi aceastã bursã de la sfârsitul acestei luni, timp de un an. Aceastã bursã este suplimentatã de un trust de presã, Info Petrila. Deci, la finele fiecãrei luni, Gabi va primi 300 de lei, care sã îi suplimenteze putin hrana, sau sã îi acopere nevoile lunare”, spune initiatoarea acestui proiect Erika Santa, presedinta San Montan.

Gabi stie cã doar dacã învatã, va reusi. Îi place la scoalã, este unul dintre cei mai buni fotbalisti de la Inter Petrila si are o inimã de aur. „Pentru mine aceastã bursã este un venit foarte bun. Mã ajutã, ca, la rândul meu, sã îmi pot ajuta familia. Poate înainte nu îmi permiteam sã îmi iau o pereche de ghete, un short nou, acum o sã pot sã mi le iau. Îmi ajut si familia si pe mine, pentru cã ei sunt pe primul plan”, a spus Gabriel Marian Sîrb, primul  bursier al Asociatiei San Montan.

Gabi viseazã sã ajungã cineva în viatã. Crede cã fotbalul l-ar putea ajuta, dar nu lasã scoala, pentru cã, dacã nu e atât de bun?  „M-am gândit cã o sã mã ajute mult în viatã si scoala. Sunt elev la liceu, la profil economic.  Poate o sã vreau sã mã angajez la un magazin si nu am 10 clase. De aceea am venit la scoalã.  Poate în viitor nu voi ajunge cu sportul foarte departe si atunci trebuie sã fac ceva sã îmi  câstig banii mei, sã nu mai cer la pãrinti”, crede Gabriel. Oricine îi poate ajuta pe cei care vin zilnic pentru masa de prânz la Salvati Copiii. Este poate singura lor masã din zi, iar bursele acestea suplimentare vin de la oameni cu suflet, care au vãzut, în acesti copii, sportivi buni, elevi cu performante si cred cã doar aceasta este singura lor sansã.

Diana Mitrache

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza