Cabana Groapa Seaca din Parang, zona PETRILA

888

Cabana Groapa Seaca este situata in extremitatea Nordica a Masivului Parang, in vecinatatea complexului de caldari glaciale, care ofera un peisaj alpin de un pitoresc deosebit.

Accesul la cabana se face pe drumul national 7a, drum care te introduce din primele secunde in vacanta de poveste. Serpuirea de 18 km ce porneste din Petrosani, printre stancile maiestoase de pe chiele Jietului, presarate cu delicate cascade, ce vara te incanta cu apa cristalina ce se revarsa in raul Jiet si iarna te desfata cu perdeaua de turturi formata parca special pentru incantarea sufletului turistului, se sfarseste in fata cabanei Groapa Seaca.

Pe perioada de vara se poate opta si pentru varianta Sebes-sugag-obarsia Lotrului-pasul Groapa Seaca, pe drumul 67c, un defileu de vis intins pe o distanta de 123 km, cu un drum ca in palma, acesta fiind realizat de curand, portiunea facand parte integranta din soseaua Transalpina sau de ce nu, venirea la cabana se poate face si dinspre Novaci-ranca-gropa Seaca distanta de 40 km, pe aici putand admira Transalpina cunoscuta si sub numele de „Drumul Regelui”.

Ca orice cabana alpina, Groapa Seaca ofera un confort decent, potrivit pentru persoanele fara prea multe pretentii, in camere cu doua pana la patru locuri. Are grupuri sanitare cu apa curenta, bar, sala de mese si o curte interioara amenajata rustic, unde poti juca linistit o tabla, un remi sau un sah.

http://www.turistinfo.ro

 

P1060471 P1060473

Foto; Claudiu Marlogeanu

www.realitateapetrileana.ro

Comenteaza

Comenteaza