Cabinetele medicale școlare din Petrila așteaptă medici

255

Primăria Petrila a primit aviz favorabil pentru posturile de medici școlari, astfel că acestea vor fi scoase la concurs.  Medicii care își doresc pot concura pentru cele două posturi de medic, unul de medic generalist, iar celălalt de medic stomatolog. Medicii vor fi plătiți prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Elevii din Petrila vor putea beneficia în noul an școlar de asistență medicală gratuită în cadrul unităților școlare. De mai bine de un an de zile, administrația locală din  Petrila așteaptă după aprobarea posturilor de medici.

„Vom scoate posturile de medici la concurs. Zilele acestea am solicitat pe cineva de la Sanepid să vedem exact de ce avem nevoie, instrumentarul necesar. Sperăm că la începutul anuli școlar să fie gata și elevii să poată beneficia de asistență medicală de specialitate”, a declarat, pentru GDD, Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.

Cabinetele medicale vor fi amenajate la două unități școlare din localitate. Cel de medicină generală va fi amenajat la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși, iar cel stomatologic la Grădinița Nr.2  din cartierul 8 Martie.

Iulia BĂLUȘĂ

 

Comenteaza

Comenteaza