Cabinetele medicale şcolare din Petrila, puse în aşteptare de Ministerul Sănătăţii

302

De mai bine de un an se vorbeşte despre două cabinete medicale în oraşul Petrila. Deşi banii au fost alocaţi din bugetul local, locaţiile stabilite, Ministerul Sănătăţii nu a aprobat posturile de medici şi asistenţi medicali.

Conform legislaţiei în vigoare, primăriile pot înfiinţa cabinete medicale şcolare, unde elevii pot beneficia de asistenţă de specialitate gratuită. În aceste cazuri autorităţile locale amenajează şi echipează din bani locali cabinetele iar Ministerul Sănătăţii, prin Casa de Asigurări de Sănătate asigură salariile personalului medical. Aleşii locali din Petrila au considerat că pot suporta din buget aceste cheltuieli iar la începutul anului trecut, au aprobat în şedinţa de Consiliu Local sumele necesare pentru investiţii. Aşadar, dacă autorităţile sunt pregătite, Ministerul bate pasul pe loc, în sensul că, nici acum, după mai bine de un an nu a deblocat posturile pentru personalul medical.

„Noi am vrut să facem un cabinet de medicină generală şi unul stomatologic pentru copiii din Petrila. Deşi banii au fost alocaţi, posturile celor doi medici şi patru asistenţi medicali nu au fost avizate de Ministerul Sănătăţii, lucru care ne împiedică să deschidem aceste cabinete atât de folositoare în oraş”, spune Vasile Jurca, viceprimarul oraşului Petrila.

Cabinetele medicale vor fi amenajate la liceul din localitate şi la Grădiniţa PN2 din cartierul 8 Martie, iar aici, toţi elevii petrileni vor beneficia de consulturi gratuite. Primăria a alocat pentru amenajarea şi utilarea lor suma de 120.000 de lei.

Rodica Muntoi

Comenteaza

Comenteaza