Casa de Cultură a Studenților din Petroșani, adusă în atenția Ministerului Tineretului și Sportului

298

Situația noii Case de Cultură a Studenților din Petroșani, care este în construcție de mai bine de 20 ani, este adusă în atenția ministrului Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, de către deputatul de Valea Jiului, Monica Iacob-Ridzi.

Prin intermediul unei interpelări, deputatul de Valea Jiului îi solicită ministrului Tineretului și Sportului date despre situația în care se află Casa de Cultură a Studenților din Petroșani, în condițiile în care construcția s-a aflat, în urmă cu doi ani, pe lista de investiții prioritare a ministerului.

”Vă întreb, stimată doamnă ministru, dacă acest obiectiv mai figurează în prezent pe Lista investiţiilor prioritare ale Ministerului Tineretului şi Sportului şi când estimaţi că pot fi reluate lucrările ? De asemenea, în cazul în care investiţia nu mai constituie o prioritate pentru MTS, vă rugăm să ne precizaţi care sunt raţiunile care susţin o astfel de decizie? ”, se arată în interpelarea semnată de Monica Iacob-Ridzi.

Deputatul arată în interpelare că doar datorită responsabilităţii administratorilor Casei de Cultură a Studenţilor din Petroşani şi ai Universităţii din Petroşani, ”lucrările efectuate până în prezent la acest obiectiv au putut fi păstrate în conservare, fiind ferite de distrugeri şi furturi, aşa cum se întâmplă din păcate cu majoritatea obiectivelor abandonate de stat”.

”Pentru ca intemperiile să nu compromită definitiv stadiul prezent al lucrărilor de la acest obiectiv, se impune de urgenţă reluarea acestei investiţii şi finalizarea ei, cu atât mai mult cu cât clădirea poate reprezenta nu doar un util aşezământ cultural pentru studenţii din Petroşani, ci şi un reper arhitectonic al centrului municipiului Petroşani”, mai spune Monica Iacob-Ridzi.

Lucrările de construcție a Casei de Cultură a Studenților din Petroșani, situată în centrul localității, au început încă din anul 1990. La început banii au venit, astfel că noua construcție a fost aproape finalizată. Lucrările au fost însă oprite, iar de mai bine de 10 ani, nu s-a mai mișcat nimic pentru a finaliza această construcție.

Dacă noua Casă de Cultură ar fi finalizată, studenții petroșăneni dar și tinerii comunității ar putea beneficia de o sală de spectacole cu 485 de locuri, o discotecă, un restaurnat, 12 garsoniere pentru invitați, săli de repetiție, dar și cabine sau săli destinate creației artistice.

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza