Casele de pe strada Peştera, dar şi Parcul Industrial Petrila vor avea canalizare

583
de Alina PIPAN

Apa Serv Valea Jiului doreşte să demareze investiţiile din banii pe dividende repartizaţi UAT-urilor partenere. La Petroşani şi Petrila obiectivul de investiţii îl reprezintă colectarea şi transportul apelor uzate menajere de la consumatorii de apă din cadrul Parcului Industrial Petrila şi de la locuinţele de pe strada Peştera din Petroşani la colectorul principal de apă uzată de la Dărăneşti şi de aici în continuare până la Staţia de Epurare Dănuţoni.
Valoarea totală a obiectivului este de 2.499.756 lei cu tot cu TVA şi cuprinde două tronsoane. Primul se referă la realizarea acestui colector Dărăneşti – Petroşani – Parc Industrial Petrila. O parte din acest tronson este cu finanţare din dividendele UAT Petrila şi CJ Hunedoara, iar un al doilea tronson, de 605 metri, cu finanţare din dividendele UAT Petroşani (307.446 lei) şi CJ Hunedoara (236.472 lei), are valoarea de 543.918 lei.
Al doilea obiectiv de investiţii este la Parcul Industrial Petrila pe strada Mesteacănului şi prevede o rețea de canalizare cu lungimea de 1416 m, şi 28 de cămine de vizitare, pentru care nu există încă sursă de finanţare, dar care se ridică la suma de 1.219.560 lei cu TVA, iar al treilea obiectiv se referă la reţeaua de alimentare cu apă a Parcului Industrial Petrila, şi ea fără sursă de finanţare dar cu costul estimat la 219.137 lei cu TVA.

Comenteaza

Comenteaza