Cãtãlin Predoiu vrea sã punã mâna pe CEH?

230

Prim-vicepresedintele PNL, Cãtãlin Predoiu a ajuns în atentia sindicalistilor de la Complexul Energetic Hunedoara, dupã ce surse de la Bucuresti l-au dat ca posibil administrator judiciar.

Potrivit liderilor de sindicat ai minerilor din Valea Jiului, firma condusã de Predoiu ar urma sã preia administrarea CEH si acum discutiile se poartã pe acest subiect, mai ales cã liderii merg marti la Bucuresti.

„Este firma domnului Predoiu, care doreste, într-adevãr sã punã mâna pe partea judiciarã a CEH. Mai multe detalii nu pot sã vã dau, dar se va afla. Noi asa stim acum”, a precizat Ion Ciubotaru, vicepresedintele Sindicatului Muntele. Cãtãlin Predoiu, fost ministru al Justitiei în perioada 2008-2012, a revenit în avocatura de business cu un cabinet individual de avocaturã numit Predoiu Law Office, iar sursele minerilor dau ca probabilã implicarea sa ca administrator judiciar al CEH. Partea juridicã  prezintã interes, mai ales cã este vorba despre sume uriase de bani pe care le încaseazã cei ce o gestioneazã.  Spre exemplu, si Casa de Insolventã GMC Craiova a solicitat un onorariu de 500 de mii de euro de la CEH. Onorariul, însã, a fost  respins de creditorii  societãtii, dupã ce în instantã, numai pentru prima insolventã a CEH, administratorul judiciar trebuie sã primeascã 80 de mii de lei onorariu, iar în toamna trecutã, aceasta a solicitat un onorariu lunar de 7.000 de euro si un onorariu de succes de 500.000 de euro. Peste 40 de firme  de specialitate vor sã administreze din punct de vedere judiciar  CEH, dupã intrarea în insolventã.

Diana MITRACHE

http://cronicavj.ro

Comenteaza

Comenteaza