Caz fără precedent în fotbalul judeţean / Un secretar general și un preşedinte de club au fost scoşi cu ajutorul Poliţiei Locale din incinta unui stadion

1927
de Loredana JUGLEA

Revoltătorul caz s-a întâmplat la partida din Liga a IV-a dintre Gloria Geoagiu şi Inter Petrila.

Partida a fost câştigată cu 1-0 de petrileni, care au preluat şefia clasamentului. Daniel Bolog, secretar general al clubului Inter Petrila, și preşedintele clubului Inter, Eugen Duma, au fost invitaţi de către observatorul partidei să părăsească incinta de joc. Halucinant, dar adevărat. „Nu am făcut nimic, nu am vociferat. La Geoagiu este un tunel care duce direct pe teren. Am cerut voie observatorului să stau acolo să fac poze. M-a poftit afară din incita stadionului escortat fiind de Poliţia Locală. Poliţiştii mi-au spus să fiu calm că se va rezolva. După mine a fost dat afară şi preşedintele Eugen Duma. În acel moment, Eugen Duma l-a sunat pe preşedintele AJF Hunedoara, pentru a rezolva problema. Mi s-a motivat că sunt dat afară că nu am delegaţie la acel meci şi nu sunt acreditat. I-am explicat că sunt ziarist independent şi că AJF nu a solicitat niciodată ziariştilor acreditări. Am fost şocat”, a declarat Daniel Bolog. Pare, într-adevăr, o poveste incredibilă atâta timp cât intrarea la meciurile pentru amatori este liberă, iar partidele le poţi vedea fie şi doar în calitate de spectator.
Ca ziaristă profesionistă am observat că ieşirile nervoase la adresa ziariştilor (şi aşa puţini), care mai promovează  fotbalul mic, s-au înmulțit. Unele întâmplări nefericite au fost spuse, altele nu. Celor care înjură, scuipă sau dau cu pumnul nu le interzice nimeni nimic, dar unui ziarist paşnic care nu a vrut decât să informeze i s-a trântit uşa în nas. „Dacă eram vreo 10 ziarişti să ne călcăm în picioare sau să deranjăm poate mai înţelegeam gestul observatorului, dar aşa chiar nu înţeleg. Acum doi ani am întrebat la o şedinţă AJF despre acreditări şi mi s-a spus că nu este cazul. În cele din urmă, la Geoagiu, ni s-a dat drumul să intrăm, iar observatorul m-a chemat să urc la el în tribună. Evident că nu m-am dus la el după cele întâmplate”, mai spune Daniel Bolog.
Și eu, Loredana Juglea, am păţit-o cu ani în urmă, când preşedinte la Jiul era Alin Simota. Atunci mi s-a interzis accesul în calitate de ziarist, dar neînţelegerea s-a rezolvat mai târziu.
Dragi patroni, observatori sau ce oficiali mai sunteţi în fotbalul de la noi, trebuie să înţelegeţi că bazele care aparţin primăriilor locale nu sunt ale voastre. Orice cetăţean de rând are dreptul să intre pe o arenă sportivă şi să se conformeze regulamentului, să plătească biletul dacă e cazul, ori să-şi ridice acreditarea dacă acesta e politica echipei. Atâta timp cât nu jignim, nu dăm în cap, nu instigăm la violenţă nimeni nu are dreptul să ne interzică accesul pe un stadion. La Liga I se intră pe bază de acreditare sportivă, dat fiind faptul că sunt mulţi jurnalişti din presa scrisă, ori televiziune, iar locurile sunt limitate.
Dacă AJF Hunedoara vrea să introducă aceste regulament şi la Liga a IV-a, foarte bine, să o facă! Dacă noi, cei care ne mai ocupăm de acest eşalon, trebuie să fim acreditaţi, atunci să fim înştiinţaţi. Îi putem număra pe câteva degete pe ziariştii din judeţ care încă mai promovează fotbalul mic. Ar fi interesant ce ar mai rămâne în timp de fotbalul mic dacă nu am scrie noi despre el.
Domnilor, fotbalul mic şi aşa e plin de multe mizerii, măcar, noi, cei care îl reprezentăm să o facem cu stil  şi eleganţă. În rest, nimeni nu ne poate interzice accesul la informare atâta timp cât modul în care se face el este unul corect şi paşnic. Aşteptăm punctul oficial al AJF Hunedoara cu privire la acest caz.

Comenteaza

Comenteaza