CCM-ul de la CEH în negocieri. Documentul prevede o sumă compensatorie pentru cei disponibilizați

680

Disponibilizările de la Complexul Energetic Hunedoara sunt motiv de controversă între conducerea companiei și ministrul Energiei. În timp ce oficialul de la minister susține că nu vor exista disponibilizări la complex, conducerea societății oferă un număr de aproape 500 de disponibilizați în acest an. Ba mai mult, contractul colectiv de muncă, document ce se află în faza de negociere, va cuprinde o sumă compensatorie pentru cei concediați colectiv.

Potrivit unor surse apropiate negocierii de la Complexul Energetic Hunedoara, sindicatele și administrația au ajuns la un acord în ceea ce privește banii pe care-i vor primi persoanele care vor fi disponibilizate de la producătorul hunedorean de energie.

Este vorba despre o sumă unică, în valoare de 37.200 lei brut, la fel ca și la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului. Această sumă va fi acordată fiecărei persoane disponibilizate, indiferent de vechimea pe care o are la companie. Banii sunt cuprinși în subvenția ce se acordă minelor Lonea și Lupeni, incluse pe programul de închidere aprobat de Comisia Europeană.

Duminică, de Ziua Minerului, la Petroșani, ministrul Energiei, Toma Petcu, reitera din nou că nu vor fi disponibilizări la Complexul Energetic Hunedoara.

Eu nu cunosc de nicio disponibilizare. Ba, mai mult, pot să vă spun că în această perioadă s-au făcut angajări acolo unde a fost nevoie. Dacă vor fi disponibilizări vor fi în zone care nu sunt necesare pentru producție sau oameni care vor să plece pentru a primi în schimb anumite avantaje financiare”, a declarat la Petroșani ministrul Energiei, Toma Petcu.

Cu toate acestea, surse din cadrul companiei susțin că anul acesta vor fi disponibilitate de la Complexul Energetic Hunedoara aproape 500 de persoane, toate de pe partea minieră. În plus, bugetul societății este fundamentat însă pe concedierea colectivă a aproape 1100 de mineri.

Conform surselor GDD, disponibilizările ar putea fi aplicate în noiembrie-decembrie.

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza